Lewandowski vraagt om versterking

LOS ANGELES – Aanvaller Robert Lewandowski hoopt bij Bayern München zo snel mogelijk nieuwe spelers te begroeten. “Anders wordt het lastig om om de prijzen te voetballen”, zei de Pool in Los Angeles waar hij zich met de Duitse kampioen voorbereidt op het komende seizoen. “Het is verre van ideaal dat we op dit moment zo’n smalle selectie hebben”, meende Lewandowski, die sinds zijn komst naar de Zuid-Duitse stad vijf keer op rij landskampioen werd.

Maar Lewandowski wil meer dan landelijke succes, de Champions League winnen is een hoofddoel. “Maar als je daaraan wil denken moeten er echt nog versterkingen komen.” Bayern heeft de verdediging al aardig op orde met de komst van de Franse internationals Lucas Hernández en Benjamin Pavard. Na het vertrek van Arjen Robben en Franck Ribéry ligt de nadruk op de zoektocht naar aanvallende vleugelspelers.

Volgens de Spaanse krant Marca wil Bayern de Spaanse jeuginternational Marc Roca overnemen van Espanyol. Hij zou 40 miljoen euro moeten kosten. Trainer Nico Kovac wilde in Los Angeles helemaal niet op speculaties ingaan. Hij verwees naar technisch directeur Hasan Salihamidzic, die niet is meegereisd en zich in München met de transfers bezighoudt.

 

BUZZS