Lewis Capaldi test apparaat voor Gilles de la Tourette

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lewis Capaldi, die lijdt aan Gilles de la Tourette, heeft op de universiteit van Nottingham een apparaat getest dat de bijbehorende tics van de stoornis moet verminderen. De Schotse zanger had gehoord over het polsbandje dat signalen naar de hersenen tegenhoudt en wilde het graag proberen.

Volgens professor Jackson, die het onderzoek naar het apparaat leidt, was Capaldi erg enthousiast. “De resultaten waren bijzonder. Lewis verklaarde dat hij zich door de stimulatie rustiger voelde en het apparaat onderdrukte duidelijk de hoofd- en schoudertics die voor hem heel pijnlijk kunnen zijn”, zei de professor dinsdag tegen de BBC.

Het bezoek was afgelopen vrijdag, vlak voordat de Schot optrad in Nottingham. De zanger nodigde de onderzoekers ook uit voor zijn show. “Hij was erg aardig tegen het onderzoeksteam en nam de tijd voor selfies en foto’s.”

De 26-jarige Capaldi maakte in september bekend dat hij erachter was gekomen dat hij het syndroom van Gilles de la Tourette heeft. “Mijn schouder trilt als ik enthousiast, blij, nerveus of gestrest ben. Het is iets waar ik mee leef, maar het is niet zo erg als het eruit ziet”, vertelde hij tijdens een livesessie op Instagram.

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie