Lezers DenD.nl: Louis van Gaal nieuwe bondscoach

Van Gaal
Door: Jos La Grande
29-06-2021

Bijna 650 lezers van dend.nl brachten de afgelopen 24 uur hun stem uit op kandidaten die de opgestapte Frank de Boer kunnen opvolgen. De favoriet is overduidelijk: het moet LOUIS VAN GAAL worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van Gaal is volgens de lezers in staat om de Oranje-trein weer op de rails te zetten na de deceptie van de afgelopen dagen onder Frank de Boer. Als De Boer zelf niet was opgestapt dan was hij door het KNVB-bestuur aan de dijk gezet.

Want KNVB-bestuurder Nico-Jan Hoogma hintte er na afloop van het gesprek op dat er een prestatieafspraak was gemaakt met de bondscoach. Het strandden in de achtste finale wordt beoordeeld als onvoldoende.

Uit de DenD-peiling blijkt overduidelijk dat de meeste Nederlanders gaan voor de ervaring van Van Gaal. De kwalificatiereeks voor het WK in Qatar gaat in september verder met een wedstrijd tegen Noorwegen.

  1. Louis van Gaal
Louis van Gaal

Absolute topper, al aow-gerechtigd en na Manchester United actief als pensionada, maar nog zeer betrokken en in vorm. Van Gaal is de beste die Nederland in huis heeft voor de klus. De KNVB zoekt op het niveau-Koeman en dan kom je uiteraard ook uit bij Van Gaal. Bovendien is de periode ook te overzien voor Louis, die mogelijk ook interesse heeft om Oranje naar het WK te leiden.

2. Peter Bosz

Peter Bosz

De oud Ajax-trainer Peter Bosz, die onlangs een contract ondertekende bij Olympique Lyon na een aantal Duitse jaren, is ook populair. Hem worden voldoende capaciteiten toegedicht om Oranje verder te helpen. In de praktijk gaat het hem niet worden.

3. Henk ten Cate

Henk ten Cate
wikipedia

Ten Cate is beschikbaar en populair. Hij heeft gezag, ook bij de huidige generatie voetbaltoppers. Hij was al eerder in het vizier als bondscoach, maar door een ongelukkige manoeuvre destijds van Hans van Breukelen (destijds van de KNVB) liep het toen mis.

4. Joachim Low

Joachim Low

De huidige Duitse bondscoach vertrekt en veel stemmers zien in hem de gedroomde opvolger. De zestiger was al heel lang succesvol met Duitsland. Is niet waarschijnlijk dat de KNVB een buitenlandse bondscoach in de arm neemt.

5/6. Erik ten Hag en Frank Rijkaard

Ten Hag

Beiden geschikt, maar Ten Hag gaat niet weg bij Ajax en Rijkaard heeft al eerder een keer nee gezegd. Leuk om ze te tippen, maar het is niet reëel dat een van de twee ja gaat zeggen.

Outsider: Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst

Groot voetballer met een enorme interlandcarrière (108x). Als trainer werd hij kampioen met Feyenoord. daarna kwam Van Bronckhorst in China terecht bij Guangzhou en als hij gevraagd wordt door de KNVB is hij waarschijnlijk gewoon beschikbaar. Als Van Gaal nee zegt, is Van Bronckhorst de outsider, maar is geen garantie voor succes.

Meer DenD