Lezers woest op De Gelderlander: ‘Jongensnaam Nikkie noemen is schandelijk’

Nikkie de jager
Door: DitjesenDatjes
15-01-2020

Nikkie de Jager heeft afgelopen week in een Youtubevideo verteld dat ze geboren is als jongen. De influencer heeft heel veel positieve reacties gehad en velen lieten weten verbaasd te zijn door het nieuws. Wie het al wel wisten zijn haar oude klasgenoten en leraren. Een van hen vertelt in een interview met De Gelderlander over de jeugd van Nikkie.

Mening niet veranderen

In de video vertelt Nikkie niet veel over haar leven als jongen en over haar transformatie. Ze wil vooral benadrukken dat ze niet veranderd is als persoon, alleen haar lichaam. En ook hoopte ze dat haar volgers hun mening over haar niet veranderen. Hoe het voor haar was om te transformeren en hoe ze haar jeugd heeft beleefd, vertelt ze niet.

Boze reacties

Dat lijkt een duidelijk signaal naar iedereen, namelijk dat ze dat privé vindt. Toch heeft nu iemand meer bekend gemaakt over hoe Nikkie was als jongen. In De Gelderlander reageert een oud-leraar van de wereldberoemde visagiste op het filmpje. De man noemt Nikkie soms nog bij haar jongensnaam en vertelt dat de hele school wist dat ze na schooltijd een jurkje aantrok en met poppen ging spelen. Onder het bericht op de website van De Gelderlander en als reactie op de Facebookpost van het bericht reageren veel mensen. Ze zijn boos op de leraar, want die zou de privacy van Nikkie hebben geschonden. ,,Gelderlander, waar zijn jullie mee bezig? Ik ben echt blij dat ik jullie opgezegd heb!”, is een van de boze reacties. ,,Verwijder dit artikel. Dit is echt privacyschending door zomaar de oude naam te nomen. Belachelijk ook van de docent”, ,,Belachelijk artikel. Echt niet oké om iemand die haar toevallig 15 jaar geleden les gaf even te interviewen en zo alle oude informatie, waaronder haar oude naam te benoemen. Bah. Hier heeft Nikkie niet om gevraagd.”

De Gelderlander laat weten in het artikel wel een reactie van Nikkie te hebben gevraagd, maar die hebben ze niet gekregen.

 

 

 

Meer DenD