Lieke en Sjors: ‘We zijn teleurgesteld’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sjors en Lieke zijn woest op de redactie van het programma Ik Vertrek. Zaterdagavond zagen duizenden mensen hoe de twee twintigers respectloos waren naar de lokale bevolking van Bali en zich ‘verwend’ gedroegen. Volgens het tweetal is echter alles zo gemonteerd en zijn ze in het echt heel anders. Aan Metro vertellen ze hun verhaal.

Uit verband

Om 3 uur ’s nachts Indonesische tijd keken Sjors en Lieke Ik Vertrek. Ze mochten de aflevering niet van tevoren bekijken en dus zaten ze vol spanning te kijken. Helaas eindigde de uitzending in een grote teleurstelling. ,,Vooral de laatste twintig minuten zijn compleet uit zijn verband getrokken”, zegt Sjors tegen Metro.

Een van de punten van kritiek was het verwende gedrag van de twee. Ze huurden overal mensen voor in en deden zelfs nauwelijks iets. Ook het enorme bedrag van anderhalve ton verbaasde veel mensen. Want hoe komen twee jonge mensen aan dat geld? ,,In totaal hebben we 60.000 euro eigen geld ingelegd. Dat is niet terug te zien in de uitzending. Het lijkt alsof we bijna alles hebben geleend van de ouders van Lieke.”
Ze hebben niet alleen zelf een groot bedrag bij elkaar gespaard maar ook zelf de handjes uit de mouwen gestoken. Iets dat nauwelijks te zien is in de aflevering. „Je ziet mij een keer een bloem in een vaasje zetten”, zegt Lieke. ,,Terwijl ik voor alle styling heb gezorgd en een groot deel heb geschilderd. En ook wat betreft de architectuur hebben we alles zelf uitgedacht.”

Pedicure

Het stel heeft tot op heden geen officieel excuus gekregen van Ik Vertrek en dat vinden ze erg teleurstellend. ,,We zijn teleurgesteld in het programma. Hoe we zijn neergezet klopt gewoon niet. Neem de scène waarbij Sjors wordt gevraagd hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren. Hij zegt dat het af en toe best lastig is geweest om rond te komen. Ondertussen zie je mij bij de pedicure zitten, dat is betaald door het programma. Vervolgens lijkt het alsof ik iedere week bij de pedicure zit.”

Tags

BOOSIK VERTREKLIEKEREACTIEREDACTIESJORSVERWEND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie