Lieke van Lexmond aast op banen Linda en Wendy

Door het vertrek van Linda de Mol en Wendy van Dijk weet Lieke van Lexmond dat zij nieuwe kansen krijgt. De presentatrice stond tot nu toe altijd een beetje in de schaduw van de twee blondines maar ze hoopt, nu zij naar Talpa zijn, eindelijk de kans te krijgen om grote shows te presenteren.

Invulling

,,Ik kan niet ontkennen dat het voor mij heel leuk is dat RTL meer ruimte heeft nu. En ik hoop natuurlijk dat ik daar een heel mooie invulling aan kan geven”, zei Lieke in reactie op het vertrek van de twee topvrouwen. ,,Ik kan niet ontkennen dat het heerlijk is. Denk maar eens aan een voetbalwedstrijd. Als je op de bank zit te popelen om mee te doen en ingezet te worden, dan is het heel fijn om die ruimte te krijgen. Ik heb er heel veel zin in.”

Wanhopig

Het is duidelijk dat Lieke goed weet dat ze de afgelopen jaren de mindere programma’s kreeg aangeboden. Een van die programma’s heeft zelfs haar imago als ‘brave’ presentatrice om zeep geholpen. In ‘Undress for love’ stond Lieke tussen de naakte jongeren die op zoek waren naar een date. Volgens weekblad Weekend praten collega’s van Lieke over de domme keuze. ,,Ze moet wel erg wanhopig zijn. Ze smeekt gewoon om werk en geneert zich daar niet eens voor”, zou er achter de schermen zijn gezegd. Catherine Keyl heeft ook een mening over Lieke en het ‘ordinaire’ programma. ,,Ik denk niet dat het in haar voordeel zou werken. Het verhoogt nou niet bepaald je marktwaarde, laat ik het zo zeggen.”

Of Lieke inderdaad eindelijk grote shows gaat krijgen is nog maar even afwachten. Chantal Janzen, Caroline Tensen, Katja Schuurman en Natasja Froger zitten tenslotte ook nog bij RTL.