Lieke van Lexmond merkte niks

Door: Kees van der Made
17-01-2022

Lieke van Lexmond heeft nooit iets gemerkt van de misstanden die zouden spelen rondom The Voice of Holland. ,,Ik kan niet spreken voor iedereen”, aldus Van Lexmond.

De beerput die The Voice of Holland heet trekt in Showbizzland veel aandacht. Afgelopen weekend maakte RTL bekend de uitzendingen van de Voice of Holland stil te leggen in verband met aantijgingen van seksueel onzedelijk gedrag en machtsmisbruik. Eén van de spelers in het verhaal is Jeroen van Rietbergen. Hij is partner van Linda de Mol, zwager van John de Mol en was muzikale leider van het programma. Wás, want hij heeft zijn rol in het verhaal erkend en is per direct opgestapt.

Niets gemerkt

Lieke van Lexmond, de ex van Rietbergen, heeft tegen RTL Boulevard aangegeven nooit iets gemerkt te hebben. Zij had tot 2007 een relatie met Rietbergen en presenteert zelf The Voice of Holland Senior. Ze gaf aan geschrokken te zijn van het nieuws. ,,Ik kan niet spreken voor iedereen of eventuele misstanden bij medewerkers”, aldus Van Lexmond. Ze vindt dat de onderste steen boven moet komen.

€7 miljoen

De stopzetting van The Voice of Holland is een grote aderlating voor RTL en Ali B. Eerder werd al bekend dat er aangifte is gedaan tegen Ali B. Die laatste ontkent overigens in alle toonaarden. Volgens de Telegraaf kost het stopzetten van The Voice of Holland nu al €7 miljoen. De krant meldt dat er al twaalf afleveringen op de plank liggen, die niet kunnen worden uitgezonden.

Meer DenD