Lieve geeft antwoord: ‘Hij noemde mij zijn verboden vrucht’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Beste Lieve,

Ik ben smoorverliefd op mijn beste vriend. We kennen elkaar al vijf jaar en ik had deze vlinders totaal niet zien aankomen. Ik heb er alles aan gedaan om mijn gevoelens te onderdrukken, maar op een avond zijn we toch samen in bed beland. Hij noemde mij zijn ‘verboden vrucht’ en we zijn in elkaars armen in slaap gevallen. De volgende ochtend deed hij ineens kil en afstandelijk. Ik kon wel door de grond zakken. Sindsdien doet hij alsof er niets is gebeurd. Hij is alweer druk met zijn Tinder-dates, maar ik kan onze nacht maar niet uit mijn hoofd krijgen. Wat nu?

Anoniempje.

Antwoord van Lieve:

De scheidslijn tussen vriendschap en seksuele aantrekkingskracht kan dun en verwarrend zijn. Waar jij romantische gevoelens voor hem ontwikkelde, beschouwt hij jullie escapade waarschijnlijk meer als een spannend avontuurtje. In een goede vriendschap moet je daar open en eerlijk over kunnen praten. Ik zou je aanraden om het gesprek aan te gaan, en uit te vissen waar je aan toe bent. Als zijn gevoelens niet wederzijds zijn, kun je voorlopig beter afstand nemen. Anders doe je jezelf alleen maar onnodig pijn.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck