Lijfwacht: Buitenechtelijke zoon wél van prins Laurent

WikimediaCommons/Agriflanders
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Foto: WikimediaCommons/Agriflanders

De zoon van Wendy van Wanten doorbrak onlangs het stilzwijgen. Clément liet weten dat hij niet de buitenechtelijke zoon van prins Laurent is. Maar volgens Wendy’s voormalige lijfwacht spreekt de jongeman niet de waarheid: ,,Jammer dat er weer een toneelstukje werd opgevoerd.”

Al 21 jaar zwijgt Wendy van Wanten (PinUp Club) over de identiteit van haar zoon Clément. Jarenlang werd gefluisterd dat de jongen is verwekt door de Belgische prins Laurent, de broer van de huidige koning. Onlangs sprak Clément dat gerucht op voor het eerst tegen: ,,Ik vind het sprookjesachtig dat iedereen dat denkt. Maar sprookjes zijn ook maar sprookjes, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Emoties

Clément liet weten blij te zijn dat het gerucht eindelijk uit de wereld is: ,,Het is alsof er letterlijk iets van mijn schouders is gevallen. Enerzijds vind ik het niet fijn om erover te praten, omdat dat veel emoties oproept. Anderzijds is het goed dat we er nu eens over gepraat hebben. Ik wil het achter mij kunnen laten, dat het me niet meer achtervolgt.” Maar het verhaal achtervolgt hem nog altijd.

Het klikte

Jackie De Moor, de vroegere bodyguard van Wendy, vertelde eerder al aan de Vlaamse Story dat Clément volgens hem wel degelijk het kind is van Laurent. De Moor was er bij toen Wendy de prins ontmoette. ,,Dat was op een modeshow van ontwerper Gerald Watelet in Parijs, begin 1995. Het klikte meteen. Wendy is met de prins meegereden. De volgende maanden is ze na haar optredens vaak zelf naar Villa Clementine (de villa waar Clément zijn naam aan te danken zou hebben, red.) in Tervuren gereden. Dan bleef ze bij de prins slapen. Die relatie heeft enkele jaren geduurd.”

Een prinsje

De Moor herinnert zich hoe Wendy reageerde toen ze net zwanger was: ,,Ik verwacht een prinsje.’ Dat waren letterlijk haar woorden. Ik zal het nooit vergeten. Ze kon de hele rit geen minuut zwijgen en vroeg zich af: ‘Zal ik nu een prinses worden?’ Ze dacht echt dat ze het grote lot had gewonnen”. De bodyquard is er absoluut van overtuigd dat prins Laurent de vader is van Clement. In magazine Dag Allemaal zegt hij: ,,Ik blijf erbij. Jammer dat er weer een toneelstukje werd opgevoerd.”

Tags

BELGIEBODYGUARDKONINGPRINS LAURENTWENDY VAN WANTENZOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck