,,Je lijkt op je moeder, Dotan!”

Door: Vanessa Bontje
16-04-2018

De 140 nepaccounts die Dotan liet aanmaken, lijken de carrière van de Home-zanger de das om te doen. Sinds de onthulling afgelopen zaterdag door De Volkskrant, die het ‘trollenschandaal’ blootlegde, regent het haatberichten op zijn Instagram.

Hier en daar wordt ook gerefereerd aan de moeder van Dotan, Patty Harpenau, over wie ook al jaren wordt beweerd dat zij een grote duim zou hebben…

Een legertje medewerkers werd, zo was afgelopen weekeinde in de krant te lezen, door Dotan zelf verzocht om op sociale media profielen aan te maken die niet bestonden. Ze hielpen op die manier de muzikant aan positieve publiciteit én plaatsten rottigheid over andere artiesten zoals Marco Borsato en Iris Kroes.

Onzin

Zo zou Dotan een leukemiepatiënt, die door de beveiliging bij een optreden werd tegengehouden zijn idool te ontmoeten, na afloop van het concert achterna zijn gegaan de parkeergarage in om hem alsnog blij te maken. Onzin, blijkt nu. Maar hij heeft er goede sier mee gemaakt op zijn sociale mediakanalen.

Vreemd verhaal

En nu de fans er langer over nadenken: het verhaal van vorig jaar dat Dotan in het vliegtuig naast een meisje zat dat zijn muziek draaide maar hem niet herkende, was toch ook wel vreemd.

Volgens sommigen valt de appel niet ver van de boom. ,,Je lijkt op je ma!” schrijft iemand. In eerste instantie zou je nog kunnen denken: wat heeft die moeder er nou mee te maken? Maar showbizzinsiders weten wel degelijk waarom dit door een paar mensen wordt opgemerkt.

Oprah Winfrey

De voormalig kunstenares, die zich terugtrok uit die wereld om als positiviteitscoach de leer van Deepak Chopra verder uit te dragen, vertelde ooit zelf een verhaal dat te goed was om waar te zijn. Ze zou een boekpresentatie gaan houden bij niemand minder dan Oprah Winfrey.

Scherpe journalisten fileerden dit nieuws maanden later, want: Harpenau was helemaal niet naar The States geweest laat staan verschenen in de show van de populaire Oprah. Wel was er een verwijzing op de site van de talkshowkoningin geweest naar het nieuw uitgekomen boekje van de verlichte coach.

Vraagtekens

En een paar jaar geleden onthulde ze over haar zingende zoon dat hij jarenlang werd gestalkt door een vrouw en dat zij uiteindelijk zelfmoord had gepleegd. Iets waar mensen nu ook vraagtekens bij zetten.

Dotan zal van goede huize moeten komen om de schade aan zijn carrière te repareren. Na de talloze scheldkanonades op zijn Instagram-account lijken nog maar weinig mensen te wachten op zijn muziek. En de anderhalve volger die het voor hem opneemt? Die wordt er gelijk van verdacht een trollenvriendje van Dotan te zijn…

Negatief

Inmiddels heeft Harpenau gereageerd op de site van het AD over de hele situatie. Ook haar is het niet ontgaan dat zij en haar zoon over een kam worden geschoren. Op de site is te lezen: ,,Een oud artikel over Harpenau’s vermeende pogingen haar eigen imago op te poetsen, komt nu weer boven. ‘We worden als familie door het slijk gehaald. ‘Zo moeder, zo zoon’. Daar krimpt je hart van. Er komt ontzettend veel over ons heen. Ik denk dat het uitermate verstandig is als Dotan vanavond in een grote talkshow gaat zitten. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij denkt ‘zak allemaal maar in de stront’.”

Meer DenD