Limburg eerste provincie met nieuwe coalitie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

MAASTRICHT (ANP) – Limburg heeft als eerste provincie in Nederland een nieuwe coalitie. Het bestuur bestaat uit de partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP, samen goed voor 26 van de 47 Statenzetels.

De presentatie vindt vrijdagavond om 19.00 uur plaats in Huys Kaldenbroeck, een veertiende eeuws Rijksmonument bij het Noord-Limburgse dorpje Lottum, in het buitengebied bij Grubbenvorst. Ook worden dan de namen van de nieuwe gedeputeerden bekendgemaakt.

Kort voor aanvang van de presentatie worden Provinciale Staten geïnformeerd. Dat gebeurt met een brief van de informateurs Jan Schrijen en Petra Dassen-Housen, met daarbij het coalitieakkoord en een voorstel voor de te benoemen kandidaat-gedeputeerden.

BBB

Limburg is 86 dagen na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart de eerste provincie die een coalitieakkoord heeft bereikt. In alle andere provincies wordt nog gepraat, al zeggen Flevoland en Drenthe ook dicht bij een akkoord te zijn.

Nog voor het zomerreces ingaat heeft Limburg daarmee ook een nieuw college van Gedeputeerde Staten, dat het huidige extraparlementaire college van GS vervangt. De nieuwe gedeputeerden hebben de tijd om nog voordat iedereen zes weken lang op vakantie is, zich aan de organisatie voor te stellen.

BBB heeft eerder al laten weten oud-voorzitter Léon Faassen van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond als gedeputeerde te willen. De BBB mag als grootste partij in de Limburgse Staten twee gedeputeerden leveren.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck