Linda de Mol: ‘2022 is een heel negatief jaar’

Door: Julia Zendman
05-11-2022

Linda de Mol beschrijft 2022 als een negatief jaar, waarin mensen enorm verhard en heel zwart-wit zijn. „Laten we een beetje liever voor elkaar zijn.”

Dat Linda het afgelopen jaar als negatief heeft ervaren komt niet als een verrassing. Op zowel persoonlijk als zakelijk vlak heeft ze te maken gehad met enorme tegenslagen en roerige tijden. Aan Shownieuws vertelt Linda dat ze solidariteit en liefde voor elkaar een belangrijke boodschap vindt om over te brengen. Ze zet zich daarom met de LINDA.foundation in voor kansarme gezinnen. „Ik knap hier enorm van op en het relativeert jouw eigen problemen enorm. Want geld maakt niet gelukkig, dat weet ik inmiddels. Maar als je helemaal geen geld hebt, maakt het je heel erg ongelukkig.”

The Voice of Holland

Eerder dit jaar openbaarde het programma BOOS de misstanden binnen The Voice of Holland. Een gigantische klap voor alle slachtoffers en betrokkenen, maar ook voor Linda toen bleek dat haar toenmalige man, Jeroen Rietbergen, bij het seksuele grensoverschrijdende gedrag betrokken was. Zelf zegt ze dat ze niets wist van de misstanden en het gedrag van haar ex-man. „Dat zweer ik op allebei mijn kinderen.” Begin dit jaar legde Linda al haar werkzaamheden neer, maar de afgelopen maanden heeft ze het weer geleidelijk opgepakt. Soepel verloopt het alleen nog niet.

LEES OOK:

Nachtmerrie voor Linda de Mol: dramaserie op televisie-kerkhof

Kijkcijfers

Naast dat Linda haar werkzaamheden weer oppakte, kwam er ook een nieuwe dramaserie van de tv-koningin op de buis. Five Live leek het tijdens de eerste aflevering goed te doen bij de kijkers, maar naarmate de afleveringen volgden, daalden de kijkcijfers enorm. Het kelderde zelfs zo erg dat Linda voor het eerst in haar carrière met een nieuwe aflevering van een programma niet in de top 25 van het kijkcijferoverzicht stond. Kijkcijferkenner Tina Nijkamp zei zelfs tegen RTL Boulevard dat de serie waarschijnlijk na het eerste seizoen op het televisie-kerkhof terecht zou komen, maar volgens Waldemar Torenstra (48), die een van de hoofdrollen speelt, wordt er wel gepraat over een tweede seizoen van Five Live. Hopelijk wordt 2023 een beter jaar voor Linda, op persoonlijk en zakelijk gebied.

Meer DenD