Linda de Mol doet haar verhaal over The Voice

Linda doet haar verhaal
Door: Charlotte Wijnen
19-09-2022

Sinds het Voice-schandaal naar buiten is gekomen, zetten veel mensen vraagtekens bij het feit dat Linda de Mol niet zou hebben geweten van het overschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen. Nu vertelt ze voor het eerst haar kant van het verhaal. ,,Honderd procent eerlijk.”

Linda vertelt in de nieuwe LINDA voor het eerst, in haar eigen woorden, over de onthullingen van The Voice of Holland. ,,Dit is met afstand het moeilijkste editorial dat ik ooit geschreven heb”, aldus Linda. ,,Ik heb het al honderden keren in mijn hoofd geformuleerd in de vele nachten waarin ik niet kon slapen.”

Linda zegt dat ze enorm twijfelde om haar verhaal te brengen. ,,Zal ik dit wel doen? Waarom moet ik me verantwoorden? Ik heb niets verkeerd gedaan. Gaat het mensen überhaupt iets aan, het is allemaal te privé.”

Wist Linda het?

Al maandenlang vragen we ons allemaal af: heeft Linda geweten van het overschrijdende gedrag van Jeroen? Velen denken van wel, want hoe is het mogelijk dat ze helemaal niets geweten heeft? Linda heeft een hoop kritiek te verduren gekregen, waarop ze heeft besloten voor één keer haar kant van het verhaal te vertellen. ,,Honderd procent eerlijk, zoals ik het persoonlijk ervaren en beleefd heb. Dat voelt kwetsbaar en ik heb echt al mijn moed moeten verzamelen om het te publiceren”, laat ze weten.

Verdriet en woede

12 januari 2022, de dag waarop het Voice-schandaal naar buiten werd gebracht, noemt Linda ‘een vernietigende klap’. ,,Dat iemand van wie je zo ontzettend veel houdt en met wie je het zo fijn hebt, iemand die me meer dan veertien jaar het gevoel heeft gegeven minstens zo veel van mij te houden, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen… Dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven.”

‘Ik zweer het op allebei mijn kinderen’

Linda zette Jeroen direct het huis uit en ze werd naar eigen zeggen met de dag kwader. Ook kwam er een hoop schaamte bij kijken: ze durfde de deur niet meer uit. Daarbovenop kwam de haat op social media. ,,Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.”

Professionele hulp

De kritiek zette haar aan het denken om totaal wat anders te doen met haar leven. ,,En ik heb om die vraag te beantwoorden voor het eerst van mijn leven professionele hulp gezocht.”

Ook heeft een goede vriend haar enorm geholpen, die zei: ‘Onthou één belangrijk ding: de lieve mensen zijn met meer’. Die woorden blijft ze continu tegen zichzelf zeggen. ,,Het werd mijn mantra”, aldus Linda.

Meer DenD