Linda de Mol door het stof: ‘Meer vrouwen schade toegebracht dan Jeroen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Niet alleen Jeroen Rietbergen, maar ook Linda de Mol gaat opnieuw door het stof. Volgens NPO Radio 1-columnist Janneke de Bijl heeft Linda zelfs méér vrouwen schade toegebracht dan Jeroen heeft gedaan. En dat heeft alles te maken met de nieuwe LINDA.

Er is nogal wat ophef ontstaan over de LINDA die afgelopen week is verschenen. Het tijdschrift stond in het teken van de vrouwenborst. De veelgehoorde kritiek was dat de diversiteit ver te zoeken was, zo laat Janneke de Bijl weten op NPO Radio 1. ,,Iedereen op de foto heeft er twee, die ook nog symmetrisch zijn, en er hangt niks en er puilt niks uit. Kortom: voor veel vrouwen een onhaalbaar ideaalbeeld.”

‘Schijnfeminisme’

Ook valt er iets op aan de cover. De LINDA heeft als doel om de vrouwenborst en dan met name de tepel te normaliseren. ,,Het gekke is dat de vrouwen op de cover wel allemaal hun tepels bedekken, maar dat kon niet anders volgens de hoofdredacteur”, aldus Janneke.

Waarom de tepels bedekt zijn? Anders kunnen de beelden niet gedeeld worden op social media. ,,En zo omarmt de LINDA toch weer de norm die ze willen bestrijden omwille van de commercie. Het is symbolisch voor het schijnfeminisme dat de LINDA al jaren predikt.”

‘Linda heeft meer vrouwen schade toegebracht’

Volgens Janneke wil Linda in het blad overkomen dat ze vóór body positivity is, maar draagt ze in de praktijk juist bij aan het tegenovergestelde. ,,Als ik de LINDA in één zin zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: het is een blad dat gaat over hoe je als vrouw kunt voorkomen dat je eruitziet zoals je er daadwerkelijk uitziet.”

En dát is pas schadelijk voor vrouwen, vindt Janneke. ,,Ik vrees dat Linda de Mol vrouwen meer schade heeft toegebracht dan haar vriend”, sneert ze. ,,Ze schetst eerst een ideaalbeeld waaraan niemand kan voldoen en maakt vervolgens artikelen met de strekking: wees blij met jezelf zoals je bent.”

Tags

LINDALINDA DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck