‘Linda de Mol ongeloofwaardig rond #MeToo gedrag’

Linda de Mol niet meer geloofwaardig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel er werd aangekondigd dat de volgende editie van LINDA. over grensoverschrijdend gedrag zal gaan, zijn lezers van DenD niet over Linda de Mol te spreken als het gaat om het thema #MeToo. Linda zei nooit te hebben geweten van het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, terwijl later bleek dat ze er wel degelijk vanaf wist.

De hoofdredacteur van LINDA. kondigde onlangs aan dat de volgende editie van het magazine over grensoverschrijdend gedrag zal gaan. ,,Het liefst maak ik zo’n themanummer samen met Linda, wanneer zij weer de powervrouw is die ze altijd is geweest”, liet de hoofdredacteur weten.

Hoe geloofwaardig is Linda nog?

Maar nadat DenD in een poll de vraag stelde: ‘Hoe geloofwaardig is Linda de Mol nog als het gaat om #metoo gedrag?’, is het duidelijk geworden dat haar geloofwaardigheid verdwenen is. ‘Niet, ze heeft het onder haar eigen ogen laten gebeuren’, is het antwoord dat 82% van de stemmers heeft gegeven. Slechts 18% vindt Linda nog wel geloofwaardig als het gaat om #MeToo. Volgens die 18% is Linda namelijk zelf ook slachtoffer.

Wrijven in de MeToo-vlek

Na haar eerste verklaring over het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, kreeg Linda een stormvloed aan negatieve reacties over zich heen. Vooral omdat ze niet haar man aansprak, maar benoemde hoe de media alles hebben verdraaid. Ook zei ze het zelf erg zwaar te hebben. ,,Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet”, schreef Linda.

Linda is géén slachtoffer

Ze zei nooit te hebben geweten van het wangedrag dat zich heeft afgespeeld, terwijl later bleek dat twee vrouwen een boekje hadden opengedaan over Ali B en Jeroen Rietbergen. Het gerucht gaat dat één van deze slachtoffers een redactiemedewerkster is van LINDA.

En daarom vinden lezers van DenD dat Linda moet stoppen met wrijven in de MeToo-vlek. Zij is namelijk niét het slachtoffer in dit verhaal. Op de poll van DenD hebben in totaal 5105 lezers gestemd. 4197 lezers vinden Linda ongeloofwaardig omdat ze het onder haar eigen ogen heeft laten gebeuren. Slechts 908 lezers vinden dat Linda wél een slachtoffer is.

Je kunt nog steeds stemmen:

[poll id=”58″]

Tags

#METOOALI BDE MOLGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGJEROEN RIETBERGENLINDALINDA DE MOLTHE VOICETHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck