Linda de Mol onzeker over lichaam

Door: Rebecca Looijen
05-03-2020

In Ladies Night is Linda de Mol heel open over haar onzekerheid. De talkshow van Merel Westrik was vanavond weer terug met het tweede seizoen. En daarin vertelt de 55-jarige presentatrice dat ze het lastig vindt om op de foto te gaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geen foto’s van zichzelf

De Mol vertelt dat ze de foto van Miljuschka Witzenhausen heel erg dapper vond. Ze ging daarom zelf ook eens op zoek naar een kiekje van zichzelf. Maar ze kwam erachter dat ze eigenlijk op geen enkele foto staat. ,,Op vakantie zeg ik altijd ‘Nee, nee, nee! Alleen mijn gezicht!’’’

View this post on Instagram

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Op de foto’s die Linda heeft, staat ze eigenlijk altijd verscholen. ,,Dan zit er heel handig een kind voor of er staat een hele grote rieten strandtas voor.’’ Actrice Tina de Bruin vraagt haar waarom dat eigenlijk is. Linda vertelt eerlijk: ,,Dat is dus gewoon omdat ik daar heel erg onzeker over ben. En ik ben als de dood dat een of andere Nederlander met een camera mij gaat fotograferen net als ik me in de factor 50 sta te smeren.’’

Een deuk door social media

Het publiek moet lachen als ze vervolgens zegt dat het voor de kinderen vast heel raar moet zijn dat mama niet op foto’s staat. ,,Was ze er ook? Ik sta er gewoon niet op!’’ Het is niet de eerste keer dat de presentatrice open is over haar onzekerheid. ,,Ik denk dat wel 75% van de vrouwen dat is. Dus juist dat benoemen, dat zeggen en dat delen met elkaar, is volgens mij heel erg belangrijk’’, zei ze eerder in gesprek met NU.nl.

Wanneer Olcay haar in Ladies Night verbaasd vraagt of ze zichzelf dan dik vindt, biecht Linda op dat ze dat heel vaak over zichzelf leest op social media. ,,Dat ik wel degelijk heel dik of zwanger of weet ik veel wat ben. En daar krijg je toch een deukje van, blijkbaar. En zo niet een flinke tik, want ik sta dus gewoon nergens meer op.’’

Meer DenD