Linda Hakeboom: ‘Ik heb er vrede mee als mijn leven nu eindigt’

Linda Hakeboom over kanker
Door: Charlotte Wijnen
20-10-2021

Linda Hakeboom vecht nog altijd tegen borstkanker. Bij de laatste controle bleken er nog steeds kwaadaardige cellen in haar borst te zitten. ,,Ik heb een mooi, rijk en vol leven gehad en als daar nu een einde aan zou komen, dan kan ik daar vrede mee hebben”, legt Linda uit. Maar dat betekent niet dat ze de hoop opgeeft.

Televizier-Ster

Dolgelukkig was Linda toen ze op het Gouden Televizier-Ring Gala de Televizier-Ster voor beste online serie in ontvangst mocht nemen. Met ‘Linda’s Kankerverhaal’ deelde ze haar strijd tegen borstkanker met Nederland. Die belangrijke avond wilde ze dan ook zeker niet missen.

,,Ik zit momenteel weer midden in een chemokuur en mijn lichaam reageert daar behoorlijk op. Ik heb last van allerlei bijwerkingen, maar deze avond wilde ik niet missen”, vertelt ze in weekblad Story.

Trouwen?

Eerder gaf Linda aan dat ze niet weet of het nog goedkomt, omdat er bij de laatste controle nog steeds kwaadaardige cellen in haar borst bleken te zitten. Nu zegt ze dat ze er anders tegenaan kijkt. ,,Ik geloof dat ik elke uitkomst wel kan accepteren, dat was vanaf het begin eigenlijk al zo. Ik heb een mooi, rijk en vol leven gehad en als daar nu een einde aan zou komen, kan ik daar vrede mee hebben.”

Toch is er nog iets dat Linda graag zou willen in de toekomst. Veel steun heeft ze aan haar grote liefde Rolf, waar ze niet getrouwd mee is. ,,Dat vonden we nooit nodig. Maar door mijn ziekte zijn we toch anders naar bepaalde dingen gaan kijken”, legt Linda uit. ,,Ik wil niet te ver in de toekomst kijken, want mijn belangrijkste doel is om weer gezond te worden. Maar ik sluit nu niet meer uit dat Rolf en ik ooit zullen trouwen.”

Meer DenD