Linda Hakeboom naar ziekenhuis voor echo: ‘Voel weer een knobbeltje’

Linda Hakeboom weer naar het ziekenhuis
Door: Charlotte Wijnen
23-09-2022

Linda Hakeboom, die in 2020 werd getroffen door borstkanker, heeft opnieuw een knobbeltje ontdekt. Op Instagram laat ze weten dat de artsen zich niet direct zorgen maken, gaat ze toch naar het ziekenhuis voor een echo. ,,Het doet gewoon iets in je hoofd.”

Linda Hakeboom, die eerder dit jaar kankervrij is verklaard, is de afgelopen tijd wat meer afwezig op Instagram. ,,Toen ik klaar was met mijn behandelingen heb ik jullie beloofd op de hoogte te houden van het herstel”, schrijft ze op Instagram. ,,Ik vind het soms lastig om het op een medium als dit onder woorden te brengen, merk ik.”

‘Ik voelde laatst weer een knobbel’

Linda heeft een hoop berichten ontvangen van volgers met de vraag hoe het nu met haar gaat. In een lange video geeft ze antwoord. ,,Eigenlijk heb ik een dubbel antwoord. Ja, het gaat goed met me. Ik ben behoorlijk aan het herstellen”, begint Linda haar verhaal.

Hoewel ze weer een hoop dingen kan doen, gaat haar herstel met vallen en opstaan. Ze heeft nog lang niet de conditie die ze had voordat alles begon. ,,En er is ook een dingetje. Ik voelde laatst weer een knobbel.”

‘Het doet iets in je hoofd’

Linda benadrukt direct dat er waarschijnlijk niets aan de hand is, maar toch maakt ze zich zorgen. ,,Ik heb mijn arts gebeld en die zei: je bent daar geopereerd en bestraald, en bestralingsschade kan na maanden en zelfs na jaren nog ontstaan en erger worden. Daardoor kan er van alles in het weefsel veranderen.”

De arts maakt zich dus ‘niet direct’ zorgen, zo laat Linda weten. ,,Maar het is natuurlijk wel iets, dat doet gewoon iets in je hoofd. Vroeger als ik ooit al eens voelde, dacht ik niet eens aan de optie dat het zoiets als kanker zou kunnen zijn. En nu schiet het natuurlijk wel weer meteen door je hoofd.”

Vandaag gaat ze naar het ziekenhuis voor een echo. ,,En de dag erna ben ik jarig”, zegt ze. „Dat typeert wel een beetje waar ik doorheen ga. Pieken en dalen.”

Meer DenD