Linda Hakeboom over kanker: ‘borsten geen tikkende tijdbom meer’

Linda Hakeboom over kanker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Linda Hakeboom zit nog in haar borstkanker behandeltraject en deelt haar ervaringen op LINDA.nl via vlogs. Tijdens een vraag & antwoord-sessie wordt er gevraagd: ‘Hoe voelen je borsten nu voor je? Voelen ze nog als ‘jij’?’ En dit is het antwoord…

,,Je hoort wel eens dat vrouwen hun borsten als boosdoeners gaan zien”, begint Linda. ,,Dat had ik in het begin wel, toen de tumor er nog zat, maar het voelt nu wel weer als veilig gebied.” De 35-jarige voelt dat haar borsten geen tikkende tijdboom meer zijn.

Angst

Wel is de presentatrice bang dat de kanker terugkomt. ,,Ik heb ook niet gevoel dat ik er heel anders tegenaan kijk, dat ik ze nog wantrouw of zo. Wél denk ik, niet terugkomen nu, alsjeblieft. Gezond blijven, maar het gevoel dat ik met een tijdbom in mijn lichaam loop is weg.”

Overleven

30 bossen bloemen in huis, overspoelt met appjes en kaartjes: de goedbedoelde steunbetuigingen konden soms juist druk geven ‘omdat je gewend bent daar snel op te antwoorden’. ,,Op dagen dat je je goed voelt zijn alle berichten, vragen en bloemen superlief, maar op een slechte dag is het gewoon overleven. Ik kon toen alleen maar met mezelf bezig zijn.”

Hakeboom merkt dat haar lichaam enorm is afgetakeld in vergelijking met een jaar terug. ,,En ik heb ook wel wat cognitieve problemen”, legt ze uit. ,,Als ik straks weer het gewone leven in moet als ‘Linda die net kanker heeft gehad en zich voelt alsof er een stoomtrein over haar heen is gereden’, denk ik dat het best lastig is. Daar wil ik wel hulp bij vragen.”

Tags

BORSTKANKERKANKERLINDALINDA HAKEBOOM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck