Lionel Richie krijgt prestigieuze Gershwin Prize

Door: Ditjes en Datjes
14-01-2022

Zanger Lionel Richie mag in maart de Gershwin Prize in ontvangst nemen. De oeuvreprijs voor popmuzikanten wordt jaarlijks uitgereikt door de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten.

Viervoudig Grammywinnaar Richie scoorde zowel solo als met zijn band The Commodores grote hits, onder andere met Hello, Three Times a Lady, Dancing on the Ceiling en Easy. Ook schreef hij samen met Michael Jackson het nummer We are the World, dat in 1985 door een Amerikaanse allstarformatie werd ingezongen om geld in te zamelen voor hongerlijdend Afrika.

De 72-jarige zanger noemt het ontvangen van de prijs in een statement een grote eer. “Ik ben er trots op me aan te sluiten bij de eerdere winnaars, ik bewonder hen en ben fan van hun muziek”, aldus Richie.

Eerder wonnen onder meer Billy Joel, Gloria en Emilio Estefan, Paul McCartney, Stevie Wonder, Willie Nelson en Paul Simon de Library of Congress Gershwin Prize for Popular Song, zoals de prijs voluit heet. In 2021 werd de award niet uitgereikt in verband met de coronacrisis.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD