Lisa Smit wint weer Amerikaanse filmprijs

Door: DitjesDatjes
15-10-2019

Lisa Smit is voor haar rol in de korte horrorfilm Lili bekroond met de prijs voor beste actrice op het Sick Chick Flicks Film Festival in de Amerikaanse staat North Carolina. Recent won Smit voor dezelfde film ook al de prijs voor beste actrice op het FilmQuest Festival in de Amerikaanse staat Utah.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Lili van regisseur Yfke van Berckelaer neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint) een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat-en-muisspel. Het in een enkel shot gedraaide Lili ging eind juli in première op het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea en gaat sindsdien de hele wereld over. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien zal zijn.

Lisa Smit is bekend uit films als Baantjer Het Begin en TBS en series als Dokter Deen en Project Orpheus. Smit ontving onlangs een Gouden Kalf-nominatie in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in Baantjer. Ook speelt ze een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix Original Series Ares, die wereldwijd zal worden uitgebracht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD