Live in de Ziggo Dome: Wachten op André Hazes junior

Holland Zingt Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Eindelijk, Hazes junior staat vanavond weer op het podium. Na een retraite van dik een jaar is André weer terug bij Holland Zingt Hazes. Ziggo zit behoorlijk vol deze vrijdagavond met best veel jong publiek. Komen ze voor André of voor al die anderen? Buiten is het ijskoud, binnen warm en gezellig, 19 jaar na het overlijden van de volkszanger.

‘Leef’, de grote hit van junior, werd al voordat het concert begon door heel Ziggo gezongen. Het was een eerste eerbetoon aan de jonge Hazes. Hoe zou hij zich voelen? Natuurlijk last van zenuwen, podiumvrees maar ook fantastisch om zich weer te presenteren aan het grote publiek.

Daarna: ‘Zeg maar niets meer’ als start van het concert. Jeroen van der Boom achter de vleugel: ‘Dit is de laatste keer’: het ging door merg en been bij de fans in de vrijwel uitverkochte poptempel. De productie is in van handen van Medialane, het entertainmentbedrijf van Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende.

Proosten op Hazes

,,WE PROOSTEN OP HAZES”, riep Jeroen van der Boom en het was Waylon met ‘Kleine jongen’ die aftrapte tijdens de schlagerparade. We zagen daarna Gerard Joling, niet vlijmscherp en zelfs heel even zijn tekst kwijt, met ‘Ik meen het’. Daarna kwam meteen de De Vlieger met de afgeslankte Samantha van Steenwijk.

Zanger Jamai heeft zijn nieuwste montuur opgezet toen hij ‘Geef mij je angst’ inzette. De winnaar van Idols in 2003 lijkt als twee druppels op Gordon, die tegenwoordig in Dubai vertoeft met twee hondjes.

Hoogtepunt tot dusver: John de Bever met Slingers aan de wand! De eerste echte volkszanger deze avond in Ziggo. En even daarna de zangeres Karsu achter de vleugel met het liedje Sorry, een minder bekend nummer van André Hazes. Maar wat een geweldige uitvoering en Karsu is emotioneel. De tranen staan in haar ogen, Ziggo is onder de indruk!

Nog geen emotie!

Maar wanneer komt de echte emotie bij deze editie van Holland Zingt Hazes? Zien we Rachel nog? Amore, Amore, Amore was het eerste duet deze avond met opnieuw Karsu en Waylon. En het was prachtig! (21.15 uur).

Mooie revanche van Gerard Joling met Zij gelooft in mij. Het is een van de grootste hits van André Hazes. ,,Ik ben weer blijven hangen in de kroeg”, zingt zestiger Joling loepzuiver. Beter kan niet!

Wat doet OG3NE trouwens bij dit concert Holland Zingt Hazes? Ze zingen Wat is dan liefde? Klinkt goed, maar is het wel authentiek? Of hoort het bij de overlevering van het Hazes-repertoire. De zaal zingt massaal mee! Waar blijft trouwens André junior. De zaal is er klaar voor!

Daar is hij: Hazes junior!

Ziggo Dome trilt op zijn grondvesten. Stilte, verwondering, geschreeuw. Daar is Hazes junior eindelijk. Hij wordt groots gebracht. André junior zit op een kruk: Ik leef mijn eigen leven... is het eerste nummer van de twintiger. Een dappere keus, het meest moeilijke nummer van zijn vader. Onwennig, een lagere stem én een gouden microfoon. Wat is dit prachtig, zijn stem is beter dan ooit, dieper. Geen drugs, geen drank: wat is dit geweldig!!!

Na jaren is hij weer terug, zelfverzekerd na de donkere tijden van de afgelopen jaren! De emoties spatten er vanaf. En opluchting! Wat een show! ,,Goedenavond jongens, wat fijn om weer terug te zijn, ik heb jullie gemist. Ik ben er anderhalf jaar uit geweest, ik heb zin om met jullie te zingen.” Het Rode Licht van Hazes (zijn tweede nummer) is het absolute hoogtepunt tot dusver!

,,Nog een?”, vraagt Hazes aan het dolenthousiaste publiek. En het wordt Waarom, een van de allergrootste hits van Hazes senior en zelfs autobiografisch. (21.35 uur)

Rachel Hazes in beeld

Ja hoor, daar is Rachel! Ze galmt mee met haar zoon. Natuurlijk trots en met haar mobiel aan het video’en. Ze krijgt van André junior een aai over haar hoofd. Wat een moment is dit! Na alle ellende van de afgelopen maanden over erfenissen, advocaten en familiebesognes is de Hazesfamilie terug! Alleen Roxeanne Hazes ontbreekt bij dit eerste van de in totaal vier Hazes-concerten.

Daarna Waylon en opnieuw Jamai. Maar waar is Peter Beense of Mart Hoogkamer? Tot dusver nog geen echte Jordanees op het podium gezien. Jamai neemt revanche met ‘Een vriend’, het nummer ligt hem goed. De 17.000 fans doen enthousiast mee op deze Hazes-reünie. ‘Hielp ik je daarom uit de goot…:”

Weer Samantha Steenwijk? ‘Ik kan je niet vergeten’, galmt ze dwars door de Ziggo Dome. Het bier vloeit rijkelijk en het publiek heeft zin in meer Hazes. Steenwijk overdrijft de Hazes-snik.

Karsu is de nieuwe ster

Ja hoor, daar is Droomland met Jeroen van den Boom en Gerard Joling. Het is een absolute klassieker. Het lijkt alsof André Hazes het zelf zingt: zó mooi! ‘Samen naar het heerlijke droomland”.

Maar de ster van de avond is absoluut (behalve Hazes junior) zangeres Karsu. Wat is deze zangeres van Turkse komaf met ouders die een restaurant runden aan de Amsterdamse Ceintuurbaan een ontdekking. Vocaal steekt ze met kop en schouders boven de rest uit.

Jamai maakt alles weer goed met zijn potpourrie Bueno sera en met Oh Marie. De zaal gaat helemaal uit zijn dak. Knap gedaan. Vlijmscherp toch ook OG3NE. Het trio galmt enorm op ‘Nu jij hier niet meer bent’. Vinden we dit eigenlijk wel mooi? ,,Het is te laat’!

‘Want ik hou van jou…’

Jeroen van der Boom vraagt het publiek om de lampjes van de telefoons aan te zetten. De finale van Holland Zingt Hazes is begonnen: ‘Want ik hou van jou’: het klinkt fantastisch met 17.000 koorleden. De muzikale omnivoor Jeroen van der Boom is naast Hazes junior en Karsu de echte ster van de avond. Samantha, OG3NE en Karsu nu samen op het podium: wat een bak muzikaal geweld. Girlpower!

Wachten nu eigenlijk weer op André Hazes junior. Komt hij nog terug?

Ja daar is hij: ‘Als ik jou vergeef’, zingt André junior in duet met Van der Boom. Nogmaals: zijn stem is beter dan ooit. Anderhalf jaar rust heeft de twintiger goed gedaan. En er komt een eerste toegift: Kris Kross, het dj-trio met Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees: Vanavond ga ik even uit mijn bol, zingen ze. Spektakel!

Het einde van Holland Zingt Hazes nadert: De hoogste tijd, wordt er gezongen. Alle artiesten van deze editie 2023 staan op het podium. ,,U wordt bedankt voor weer een avond gezelligheid”, zingen ze aan het einde van deze avond. Voor André Hazes junior een geweldig geslaagde rentree in de Nederlandse scene. Binnenkort horen we meer van hem!

Dan uiteindelijk de absolute finale: Bloed Zweet en Tranen. Rachel Hazes filmt haar zoon die vol overtuiging het succesnummer van zijn vader zingt. Wat een prachtig einde!

Tags

HAZESHOLLAND ZINGT HAZESZIGGO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie