Liverpool, City en Arsenal gaan 3D

LONDEN – Supporters van Liverpool, Manchester City en Arsenal kunnen de thuiswedstrijden van hun favoriete club binnenkort beleven alsof ze zelf op het veld staan. De drie Engelse topclubs gaan samenwerken met technologiegigant Intel, dat een hypermodern camerasysteem installeert in hun stadions. Met het 3D-systeem zijn vanuit alle hoeken en standen in 360 graden wedstrijdbeelden terug te kijken.

Voetbalfans kunnen nu ook al wedstrijdsituaties in 3D terugkijken. ”Maar de beelden lijken dan meer op een videospelletje”, zegt Billy Hogan, commercieel directeur van Liverpool. ”Maar dit zijn echte wedstrijdbeelden. De fans kunnen precies zien wat de spelers zien. Het gevoel dat je echt zelf op het veld staat, is iets heel bijzonders.”

Het zogeheten True View-systeem wordt op korte termijn geïnstalleerd op Anfield, in het Etihad-stadion van Manchester City en het Emirates-stadion van Arsenal. De andere stadions in Engeland komen later aan de beurt. In de Verenigde Staten kunnen sportliefhebbers op deze manier al beelden terugkijken in de NBA en ook bij Super Bowl was het 3D-systeem beschikbaar.

 

BUZZS