Liverpool krijgt tuin ter ere van George Harrison

Door: DitjesDatjes
25-02-2020

George Harrison zou dinsdag zijn 77e verjaardag hebben gevierd. De gemeente Liverpool, de geboorteplaats van de in 2001 overleden Beatle, heeft daarom aangekondigd volgend jaar een tuin te openen om de legendarische muzikant te eren. Dat schrijven verschillende Britse media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de George Harrison Woodland Walk is uiteraard natuur te vinden, maar staan ook verschillende kunstwerken die op Harrison zijn geïnspireerd. Op langere termijn moet er ook een klaslokaal komen waar schoolkinderen uit de regio les krijgen over de natuur en het milieu. Andere plannen voor het stuk natuur worden later bekendgemaakt.

George’s weduwe Olivia vindt het een zeer passend eerbetoon. “George was een fervent tuinier die veel rust en plezier vond in het buiten zijn. Ik denk niet dat er een betere manier is om hem te eren in Liverpool dan met een tuin die een plek van kalmte en reflectie voor iedereen kan worden.”

De burgemeester van Liverpool, Joe Anderson, zag het als een van zijn taken om iets moois te doen voor Harrison. “Het voelt goed dat we eindelijk een permanente herdenkingsplaats hebben om het leven van George en zijn liefdes en invloeden te vieren.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD