Lizzo geeft vrouwen met ‘pondje meer’ cursus zelfvertrouwen maar gaat zelf detoxen

Lizzo rel vanwege detox
Door: Jos La Grande
23-12-2020

De strijd van de 32-jarige Amerikaanse zangeres, fluitiste en lichaamskunstenares Lizzo tegen het schoonheidsideaal van strakke lichaamsmaten is een steun in de rug van vele vrouwen met een pondje meer, maar de schrik zit er bij hen sinds vorige week goed in.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Lizzo zet zich waar ze maar kan haar eigen lichaam in als protest tegen fatshaming van mensen met overgewicht. Vrouwen met wat extra kilo’s worden vaak bekritiseerd en gestigmatiseerd vanwege hun eet- en leefgewoontes.

Lizzo ging detoxen

Recent besloot Lizzo echter, tot grote verrassing van velen die haar zien als de koningin van body positivity, om 10 dagen te gaan detoxen. Een storm van kritiek stak op. Haar fans beschuldigden Lizzo dat ze de dieetcultuur omarmde, waar ze uitgerekend al jarenlang tegen knokt.

Voor Lizzo was dat meteen een reden om terug te slaan. Via Instagram postte ze niets onthullende foto’s van zichzelf in lingerie.

Ik hou van mijn lichaam

Lizzo schoot in de verdediging en er kwam een lofzang op het eigen lichaam: ,,Ik heb aan detox gedaan, maar ik ben nog steeds dik. Ik hou van mijn lichaam en ik ben nog steeds dik, Ik ben mooi en ik ben nog steeds dik. Aan iedereen die naar mij kijkt, maak het jezelf niet moeilijk. Dat doe ik ook niet. Ik voed mijzelf met groente, water, fruit, proteinen en zonlicht. Je hoeft dat niet te doen om mooi of gezond te zijn. Dit is mijn besluit. Je kunt je eigen leven inrichten. Ondanks wat anderen ervan van zeggen. Doe wat je wil met je lichaam.”

Lizzo kennen we van haar hits Juice en Truth Hurts en haar optredens als fluitiste, is uitgesproken over vrouwen met een pondje meer.

,,Jouw lichaam is van jou en is perfect. Al is het volgens anderen niet perfect. Als je weet wat het lichaam voor je betekent dat maakt je trots. Ik ben ook zo trots op jou”, zo houdt ze haar bijna 10 miloen volgers op sociale media voor. ,,Ik heb zo veel tijd gespendeerd in dit lichaam. Ik ben niet anders dan jij. Altijd op zoek naar een balans.”

Auto voor haar moeder

Dat het met de balans in haar leven wel goed zit, bewees Lizzo toen ze afgelopen weekend haar moeder verblijdde met een kerstcadeau: een splinternieuwe Audi.

,,Ik herinner mij dat ik huilde in mijn auto toen mijn vader overleed. Geen baan, geen geld en geen plek om te wonen. Toen wenste ik mijzelf toe dat ik dit ooit voor mijn familie zou kunnen doen. Dat kan niet meer voor mijn papa, maar wel voor mijn moeder. Gelukkig kerstfeest”, aldus Lizzo.

Meer DenD