Loes Haverkort prijst zich gelukkig na verhuizing naar Frankrijk

Door: DitjesDatjes
30-07-2022

Zangeres en actrice Loes Haverkort is blij dat ze een halfjaar geleden het besluit nam om te emigreren. Met haar man en hun twee kinderen woont ze nu in een vallei in het zuiden van Frankrijk en dat brengt haar de rust waar ze al langer naar op zoek was, vertelt de 41-jarige Haverkort zaterdag in De Telegraaf.

“Voor mij is dit de perfecte combinatie: ik werk in Nederland en laad me dan op aan het ‘stadse’ leven. Daar ben ik volledig gefocust op mijn werk”, zegt Haverkort, van wie binnenkort haar eerste album uitkomt. “Als ik naar Frankrijk ga, heb ik alle aandacht voor mijn gezin. Zo’n 99 procent van de tijd loop ik zonder make-up rond in mijn joggingpak. We leven daar in een lagere versnelling. Met uitzicht op de zonnebloemen en meloenen die onze buurman verbouwt, prachtig.”

Het huis in de Franse vallei kwam per toeval op haar pad, zegt Haverkort die daar al geregeld was vanwege een oom die daar ook woont. “Omdat we ons daar zo fijn voelden, waren we stiekem al een beetje aan het rondkijken, zo van: wat zouden we hier kunnen kopen áls we hier ooit zouden willen wonen?” zegt de zangeres. Navraag bij de makelaar leverde direct iets op, zegt Haverkort. “Ik vroeg aan een makelaar of hij iets wist over het huis bij mijn oom in de vallei. ‘Nou,’ zei hij vervolgens, ‘de eigenaar is een man van 94 die net overleden is en zijn dochter gaat het komende maand verkopen.’ Dat voelde als een enorme kans die zomaar op ons pad kwam.”

Nederland mist de actrice niet, zegt ze. “Dat hoeft niet. Ik ben er gewoon nog, gemiddeld eens per twee weken, want ik ben flink aan het werk. Dus ik heb the best of both worlds en daar ben ik enorm dankbaar voor.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD