Loes Luca in Ik Vertrek maar dan in de bioscoop

Loes Luca
Door: Jos La Grande
09-10-2019

Loes Luca is de absolute hoofdpersoon in de nieuwe Nederlandse tragikomedie Mi Vida, die in december in de bioscopen is te zien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De veelzijdige Luca verlaat huis en haard in Schiedam, waar ze als kapster haar brood verdiende. Ze volgt haar grote droom, haar hart en haar liefde. Ze ruilt alles in voor het avontuur. In Andalusië, iets preciezer, in de Spaanse stad Cadiz, begint ze een nieuw leven. Met nieuwe vrienden, ze probeert ze de taal te leren, ze beleeft daar hoogte- en dieptepunten.

Feelgood

De feelgoodmovie van regisseur Norbert ter Hall sluit goed aan op successen van tv-programma’s Ik Vertrek en Chateau Meiland. Miljoenen Nederlanders dromen van een bestaan in een ander land dan Nederland. De Ik Vertrekkers zijn vaak de regeltjes zat, het weer, hun omgeving en verwachten dat het gras elders groener is.

Ter Hall (ook maker van ’t Schaep met de vijf poten) wilde per se een film maken met Luca in de hoofdrol. Er kwam onder meer een succesvolle crowdfunding, inclusief een sangria-middag.

Nadenken

In Mi Vida, waarvan tot dusver alleen de trailer is te zien, is er een glansrol voor Luca, die in de film Lou wordt genoemd. Met This is my Life wordt de toon ook meteen gezet van de dramatische stap van de hoofdpersoon. Lou Welter (63) wil nadenken over de rest van haar leven en ondertussen wordt ze in een geheel andere omgeving met de neus op de feiten gedrukt, inclusief alle tegendruk van haar familie in Nederland.

,,Ontdaan van haar vertrouwde, verzorgende rol als moeder en oma, voelt Lou zich aanvankelijk eenzaam en onthand, tussen haar jonge feestvierende medestudenten. Maar als ze eenmaal onderdak heeft gevonden en vriendschap heeft gesloten met de flamboyante Andrea Cruz (50) en haar gevoelige medestudent Luc, begint ze zich thuis te voelen. Weg van Schiedam en alles wat ze kent, flakkert haar meisjesdroom om naar het buitenland te emigreren in volle hevigheid op”, aldus de synopsis van de film

Zie hier het scenario van een mogelijk kassucces. De Ik Vertrek-fans kunnen vanaf 21 november hun hart ophalen. ,,Ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest als tijdens die zes weken”, aldus Luca tijdens een filmfestival over haar zes weken in Cadiz, waar Mi Vida werd opgenomen.

Mi Vida – CineCrowd teaser

De nieuwe film van Norbert ter Hall met Loes Luca ondersteund door het Nederlands Film Festival is nét gestart met de crowdfund! Ben jij de eerste? Ga naar: https://cinecrowd.com/mi-vida

Geplaatst door CineCrowd op Woensdag 13 september 2017

Meer DenD