Loog Femke Halsema ook al over huwelijk?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Femke Halsema ligt de laatste tijd flink onder vuur. De burgemeester van Amsterdam zou niet eerlijk zijn geweest over het wapen waarmee haar vijftienjarige zoon is opgepakt. Ze noemde het in een verklaring een ‘nepwapen’, maar later bleek dat het wapen een onklaar gemaakte revolver is, dat die van haar man Robert Oey is en dat hij geen vergunning heeft om het wapen in zijn bezit te hebben. Een jaar geleden bleek dat Femke wel vaker vaagheden en onwaarheden uitspreekt.

Verbintenis

Zijn Femke Halsema en Robert Oey nou wel of niet getrouwd? Op internet is geen duidelijk antwoord te vinden. Weekblad Story probeerde er vorig jaar achter te komen. In januari 2018 stond in het tijdschrift een interview met Halsema. Daarin zei ze het volgende: ,,Mijn huwelijksdroom is voorbij. Robert en ik wonen gelukkig samen, maar getrouwd wordt er niet meer. We hebben twee prachtige kinderen. Die verbintenis weegt voor ons zwaarder dan een huwelijk. Al is het geen geheim dat ik daarnaast ook graag was getrouwd.” In het blad staat dat Femke meerdere keren voor Robert op haar knieën is gegaan, maar het nooit tot een bruiloft is gekomen.

Een half jaar later staat er in Story een interview met Robert Oey, en hij beweert iets heel anders: ,,Femke en ik zijn wél getrouwd. Dat hebben we gedaan nadat onze kinderen zijn geboren, vraag me niet wanneer precies. Maar we hebben nooit een groot huwelijksfeest gegeven, wellicht is het dáárom niet algemeen bekend dat we getrouwd zijn.”

Het is niet bekend wie van de twee de waarheid spreekt.

Huur

Naast het verhaal over het nepwapen heeft Femke een aantal dagen geleden nóg een keer iets beweerd wat niet klopt. Zij zei namelijk dat ze een marktconforme huur betaalt voor haar ambtswoning aan de Herengracht. Maandelijks zou ze 2161 euro betalen, en dat is niet marktcomfort. Een vergelijkbare woning, wel iets groter en luxe ingericht, kost zo’n 13.000 euro per maand.

 

 

Tags

AMSTERDAMFEMKE HALSEMAGETROUWDHUWELIJKLEUGENSMANROBERT OEYSTORYWAPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck