Lorde ‘misselijk’ door mogelijk afschaffen recht op abortus in VS

Door: DitjesDatjes
06-05-2022

Lorde heeft zich uitgesproken over de mogelijke afschaffing van het recht op abortus in de Verenigde Staten. In een video die op sociale media rondgaat zegt de 25-jarige zangeres “misselijk” en “diepbedroefd” te zijn. “Dat er mensen zijn die denken dat ons lichaam niet van ons is”, aldus Lorde.

Nadat een ontwerpbesluit het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten om het recht op abortus af te schaffen uitlekte, is dat hét gesprek van de dag. “Ik heb de woorden niet om hierover te praten. Dit is zo groot en zo zwaar. Het is niet oké.”

Ook Whoopi Goldberg sprak zich uit over het nieuws. Volgens de 66-jarige actrice gaat het hier om een humanitaire kwestie. “Een beslissing tot een abortus is niet makkelijk, het is niet iets dat je zomaar doet. Het is afschuwelijk en als er dan nu mensen zijn die zeggen dat je in de hel belandt wanneer je abortus pleegt, dan kijk je niet naar humanitaire zaken. En dat is niet oké. Vrouwen moeten zelf kunnen beslissen wat ze wel of niet met hun lichaam doen.”

De westelijke tak van de WGA (Writers Guild of America) roept Hollywood op om geen films of series meer op te nemen in Amerikaanse staten waar abortus verboden kan gaan worden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD