Loretta Schrijver had uitzaaiingen in lever: ‘Ik moest opnieuw behandeld worden’

Loretta over haar donkere periode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Loretta Schrijver liet een aantal maanden geleden weten dat ze een hersteloperatie moest ondergaan nadat ze eerder behandeld was voor darmkanker. Ze vertelde dat ze voorlopig geen Koffietijd kon presenteren waarna het stil werd. ,,Ik bleek uitzaaiingen in mijn lever te hebben.”

Vorig jaar zomer werd er bij Loretta een beginnende vorm van darmkanker geconstateerd. ,,Daar ben ik toen voor behandeld, maar na de operatie ontstonden er complicaties. Wat een eenvoudige ingreep zou zijn, resulteerde uiteindelijk in een ziekenhuisverblijf van zes weken”, vertelt Loretta in weekblad Story.

‘Veel mensen weten dit niet’

Loretta besloot al snel weer aan het werk te gaan. Na een paar maanden was ze weer te zien in Koffietijd, tot ze afgelopen maart weer van de buis verdween. Ze legde uit dat ze een hersteloperatie moest ondergaan. De operatie, waarbij de tijdelijke stoma werd verwijderd, ging goed.

Maar dat was niet de enige operatie die ze moest ondergaan. ,,Wat veel mensen niet wisten, was dat ik opnieuw behandeld moest worden”, legt Loretta uit.

Uit een scan bleek namelijk dat er uitzaaiingen waren. ,,Dat was een behoorlijke teleurstelling. Er zaten vlekjes op mijn lever. Opnieuw moest ik allerlei behandelingen ondergaan. Dus mijn afwezigheid op televisie duurde iets langer dan ik had verwacht.”

Geweldig nieuws

Gelukkig heeft de Koffietijd-presentatrice vorige week geweldig nieuws van haar artsen te horen gekregen. ,,Maandag 29 augustus zit ik weer voor het eerst bij Koffietijd. Ik ben beter. Uit de laatste scan bleek dat alle vlekjes verdwenen zijn. De kanker is weg. Dat is nieuws waar je op hoopt, en als het dan ook zo is, is de opluchting enorm groot.”

Tags

LORETTA SCHRIJVER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck