Loretta Schrijver over onderscheiding Wibi Soerjadi: zo terecht

Door: DitjesDatjes
30-07-2022

Loretta Schrijver vindt het “zo terecht” dat pianist Wibi Soerjadi zaterdagmiddag een koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. “Hij is zo fantastisch”, zei de presentatrice zaterdagmiddag tegen Shownieuws, “hij weet altijd weer te roeren, te raken met zijn spel.”

De pianist is al eens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. “Wibi is natuurlijk een virtuoos”, vertelde Schrijver, die bij het bijzondere moment aanwezig was. “Zo’n fantastische pianist. Wat dat betreft vind ik dat Wibi eigenlijk nog altijd een beetje ondergewaardeerd is. Wij zouden hem in Nederland zo hoog moeten dragen.”

Soerjadi stond bij de uitreiking stil bij zijn overleden ouders. Zijn ouders waren er nog bij toen hij werd geridderd en waren volgens hem heel erg trots. Hij vindt het erg dat ze hier niet bij konden zijn, vertelde hij geëmotioneerd. Soerjadi is “heel dankbaar voor deze erkenning”.

De pianist is benoemd tot Officier vanwege “de creatieve wijze waarop hij de klassieke muziek voor een groot publiek toegankelijk heeft gemaakt”. De muzikant werd zaterdag verrast tijdens een tuinconcert in de gemeente Hof van Twente, waar naast Loretta ook onder anderen oud-premier Jan Peter Balkenende bij was. Het optreden maakte deel uit van een reeks concerten ter gelegenheid van zijn 40-jarig bestaan als artiest.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD