Kijkers los op koppel Kopen zonder Kijken: ‘Verwende mensen’

kopen zonder kijken
Door: Tanja Brouwer
31-03-2020

Koppels in het programma Kopen zonder Kijken ondertekenen een koopcontract van een huis dat ze nog nooit hebben gezien. Ontzettend spannend natuurlijk. Daarbovenop komt nog eens dat je wordt gefilmd en op nationale televisie te zien bent. Het stel dat gisteravond te zien was, kan op weinig sympathie rekenen van de kijkers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bepaalde wijken

Met een budget van ruim 6 ton zochten Barbara en Arend-Jan een huis in Brede. Ze hebben erg verschillende stijlen, een verschillende smaak en daarnaast vallen ook nog eens heel veel wijken af, zo bleek al snel. Toen de twee door Breda reden en keken naar te koop staande huizen, maakten ze een aantal wijken belachelijk. Ze keken angstig naar een groepje hangjongeren bij een café en het werd snel duidelijk dat ze toch wel in een wijk met enige status wilde wonen.

Spijt van deelname?

De kenners kochten uiteindelijk een prachtige tussenwoning uit de jaren 30. De reactie van het koppel was alleen niet waarop ze gehoopt hadden, want vooral Arend-Jan leek enorm spijt te hebben van zijn deelname aan het programma. Na de verbouwing was Barbara ontzettend blij met het huis, maar haar man nog steeds iets minder. ,,Het blijft toch een tussenwoning”, zei hij. Het is voor hen te hopen dat ze toch goed wonen in het gekochte huis, zeker nu ze noodgedwongen veel binnen zullen zitten.

Twitteraars maakten snel duidelijk dat ze het koppel niet erg sympathiek vonden en dat ze de houding van Barbara en Arend-Jan nogal arrogant vonden.

Meer DenD