Lou Prince openhartig over zware tijd

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Lou Prince wordt tegenwoordig op straat herkend. Overal waar hij gaat wordt de 64-jarige aangesproken. Kaartjes voor zijn optredens gaan als warme broodjes over de toonbank en hij wordt vaak gevraagd op feestjes en partijen. Wat velen echter niet weten is dat Lou al tientallen jaren geleden actief was in de zangwereld, maar dat de grote doorbraak destijds uitbleef. Hij raakte daar zo wanhopig van, dat hij zelfs een tijd gestopt is met zingen.

André Hazes

Vijfendertig jaar zit Lou dit jaar in de showbizz. Helaas waren de eerste, pakweg tweeëndertig jaar, niet makkelijk. Hij dacht dat hij grote successen had behaald, maar dat bleek altijd tegen te vallen. Zo kwam Lou in aanraking met wijlen André Hazes, die erg onder de indruk was van de Surinamer. ,,André nam me mee naar zijn platenmaatschappij en zorgde ervoor dat zijn producer een plaat met me opnam. Het werd mijn eerste top 40-hit”, vertelt de zanger aan weekblad Privé. ,Toen André Hazes op mijn pad kwam, dacht ik dat ik mijn doel had bereikt. Ik stond in de televisieshows van John de Mol en Frank Wentink. Toch bleef de grote doorbraak uit.”

Crisis

Ondanks die teleurstellingen bleef Lou zingen, tot hij er op een zeker moment klaar mee was. ,,Door de economische crisis kreeg ik aanzienlijk minder werk. Het overlijden van mijn moeder, mijn schoonvader en mijn geluidstechnicus deden me de das om. Ik kon het niet meer opbrengen om de planken op te gaan en zag geen toekomst meer in de showbizz.” Lou sloeg zelfs een aantal aanbiedingen af, terwijl hij destijds het geld goed kon gebruiken. Na een paar maanden probeerde Lou zijn passie weer op te pakken, maar hij nam zichzelf voor niet meer te dromen van een grote doorbraak. ,,Ik merkte dat ik meer dan ooit genoot van mijn werk. Ik besefte dat ik ook zonder die grote doorbraak een mooi en bijzonder leven had.”

Toen Lou vorig jaar werd gevraagd om mee te doen aan The Voice Senior twijfelde hij erg, maar besloot toch mee te doen. Dat bleek een goede keuze, want mede door zijn deelname aan die talentenjacht doet hij nu mee aan het programma All Together Now én heeft hij veel aanbiedingen gekregen.

Tags

ANDRÉ HAZESCRISISTHE VOICE SENIOR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck