Louis van Gaal komt ten val, beland in rolstoel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlandse voetbalelftal moet de komende tijd doorbrengen in een rolstoel nadat hij uitgleed bij het neerzetten van zijn fiets. Weerhoudt dit de bondscoach ervan om zijn werk uit te voeren?

Bondscoach Louis van Gaal is gisteravond na de training ten val gekomen. Dit gebeurde na een fietstocht die hij altijd met zijn spelers en staf doet na de training naar het hotel. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De zeventigjarige bondscoach gleed uit toen hij zijn fiets neerzette, en werd daarna naar het ziekenhuis vervoerd waar hij kortstondig heeft verbleven. Een operatie bleek niet nodig.

Niet voor het eerst

Het is voor Van Gaal zeker niet de eerste keer dat hij in een rolstoel terechtkomt. In 2007 liep de coach een dubbele breuk op bij een reünie van de opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Dit is ook niet de eerste keer dat de heup de bondscoach Van Gaal parte speelt. In 2012 werd hij tweemaal geopereerd aan zijn heup, toen kreeg hij eerst een nieuwe heup die vervolgens drie maal uit de kom schoot. Een tweede operatie was nodig. Dit betreft overigens niet diezelfde heup.

Golfkarretje

Het ongemak weerhoudt Van Gaal er overigens niet van zijn werk te doen, ondanks dat hij nu aan een rolstoel gebonden is. Vanmorgen kwam hij in een golfkarretje het terrein op voor de training. Om 13.30 uur treedt de bondscoach aan voor een persconferentie.

Tags

BONDSCOACHHEUPLOUIS VAN GAALROLSTOELVALVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck