Louis van Gaal schept op over penalty, maar zit fout: ‘Hij miste!’

Schoot Louis nou wel of niet raak?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Louis van Gaal was vroeger een penaltyspecialist, zo vertelde de bondscoach zelf. Met trots zei hij dat tegen topkeeper Rinat Dasajev de bal de kruising ingegaan zou zijn. Maar achteraf blijkt dat helemaal niet te kloppen. ,,Hij miste juist!”

Tijdens de persconferentie gisteren kreeg Louis van Gaal de vraag of hij vroeger een penaltyspecialist was. ,,Ja”, antwoordde hij vol trots. ,,Kan je die tegen Kiev nog herinneren? Tegen die wereldkeeper? Dasajev, ja. Die was hoog in de kruising.”

Foutje

Er werd direct massaal op YouTube gezocht naar de wedstrijd waar Van Gaal het over had. En wat blijkt nu: Van Gaal zag zijn penalty die dwars door het midden ging, gestopt worden. Ook bleek de wedstrijd helemaal niet tegen Kiev te zijn, maar tegen Spartak Moskou. Op Twitter zorgt de fout voor een hoop reacties.

,,Of Louis van Gaal vroeger zelf eigenlijk goed penalty’s kon nemen, werd hem zojuist op de persconferentie voor #polned gevraagd. Zijn antwoord: ‘Ja!’ Hij verwees naar zijn penalty tegen Rinat Dasajev, keeper van Spartak Moskou”, schrijft iemand op Twitter. De oplettende fan deelt de beelden van de penalty bij zijn tweet. En ja hoor: Van Gaal had het mis.

Luister terug bij RADIO 1 (vanaf 2.48.26)

Tags

LOUIS VAN GAAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie