Lowlands-baas begrijpt annulering, maar is ‘diep teleurgesteld’

Door: DitjesDatjes
26-07-2021

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg begrijpt dat het festival in augustus vanwege de huidige coronasituatie weer niet kan doorgaan, maar is “diep teleurgesteld.” Dat zegt hij in reactie tegen het ANP nadat maandag werd bekendgemaakt dat meerdaagse festivals met camping tot 1 september niet mogen plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We zijn natuurlijk diep teleurgesteld”, zegt Van Eerdenburg. “Het is erg jammer dat het voor het tweede jaar op rij niet kan. Voor iedereen, maar vooral voor alle mensen die al anderhalf jaar thuiszitten, wier bewegingsvrijheid is bekneld en geen werk kunnen vinden in een sector die platligt.”

Eerder werden evenementen tot en met 13 augustus verboden. Omdat Lowlands gepland stond van 20 tot en met 22 augustus was al weken onzeker of dat wel zou gaan lukken. De organisatie riep de overheid al meerdere malen op om duidelijkheid te geven. “Het zijn zenuwslopende weken geweest”, blikt de festivalbaas terug. “Je weet dat het in de lucht hangt dat het weer wordt afgezegd, maar je blijft ondertussen toch doorgaan met de organisatie.”

Fysiek onmogelijk

Van Eerdenburg begrijpt dat is besloten festivals af te zeggen. Dat eerder mogelijk sprake zou zijn dat festivalgangers en medewerkers elke 24 uur zouden moeten worden getest, zou ook niet werkbaar zijn. “Dat was fysiek onmogelijk om te organiseren.”

De festivaldirecteur roept nog niet gevaccineerde mensen op alsnog hun coronaprikken te halen. “Dat is de enige manier om weer open te kunnen. Dat de jeugd weer naar school, naar de universiteit, naar de club en naar een festival kan. Jongens, kom op, laat je gewoon vaccineren.”

Het nieuws dat Lowlands weer niet doorgaat, gaat de organisatie nu even rustig laten bezinken. Vanaf eind september beginnen de voorbereidingen op de editie van volgend jaar. “We moeten even herstellen, de sfeer is nu niet goed. Maar als het allemaal is afgehandeld en is gedaald, gaan we vol goede moed verder.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD