Lubach maakt kerstshow voor Stadsschouwburg

Door: DitjesDatjes
02-06-2018

AMSTERDAM – Arjen Lubach staat in de kerstvakantie tien maal in de Stadsschouwburg Amsterdam met een exclusieve kerst- en eindejaarsvoorstelling. De show, Lubach Live op het Leidseplein, wordt een speciale feestdagenvariant van zijn reguliere programma Lubach Live! die de cabaretier het komende seizoen in de Nederlandse theaters speelt.

“Toen ik zo’n twintig jaar geleden voor het eerst de Stadsschouwburg in Amsterdam binnenstapte, was ik erg onder de indruk”, stelt de theatermaker. “Alle groten der Nederlandse aarde hadden daar gestaan. Dat ik ooit twee weken achter elkaar op dat podium zou mogen spelen, had ik als Gronings knaapje nooit kunnen bedenken.”

De voorstelling Arjen Lubach Live! wordt volgens de cabaretier “een show waarin mensen los van de typische Zondag met Lubach-humor ook een persoonlijker kant van mij zullen leren kennen. De kick van een deels geïmproviseerde show is een andere dan die van een geschreven grap waarover heel lang is nagedacht zoals bij ZML.” Waarin de eindejaarsvariant exact verschilt van de gewone versie, durft Lubach nog niet te zeggen. “Misschien deel ik na afloop glühwein uit en eindigen we buiten bij de kerstboom op het Leidseplein.”

De cabaretier brak de afgelopen jaren door bij het grote publiek met het VPRO-programma Zondag met Lubach. De satirische show ontving onder meer een Nipkowschijf en een Televizierring. Diverse items werden online grote kijkhits; onder meer de filmpjes over Donald Trump en het Amerikaanse wapenbeleid werden vele miljoenen keren gedeeld en bekeken.

De kaartverkoop voor Lubach Live op het Leidseplein is deze week van start gegaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD