Luca Borsato vervloekt achternaam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Voice-schandaal waarin Marco Borsato wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft veel impact op zijn zoon Luca. Op Instagram laat Luca weten dat hij ‘haatcomments en doodsbedreigingen’ krijgt en dat zijn toekomstplannen abrupt stop zijn gezet. En dat allemaal omdat hij de achternaam ‘Borsato’ draagt.

,,Al langere tijd ben ik op een zoektocht naar mijzelf, wie ik wil zijn en wat mijn passie is. Veel antwoorden vond ik ruim drie jaar geleden in het schrijven van mijn eigen muziek”, begint Luca zijn verhaal op Instagram.

Gevolgen van het hebben van de naam ‘Borsato’

Er werden plannen gemaakt om de muziek uit te brengen, maar werden helaas ‘door omstandigheden’ abrupt stopgezet. ,,Waar ik mij zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat.”

Omdat zijn vader beschuldigd is van seksueel grensoverschrijdend gedrag, krijgt ook Luca te maken met ‘haatcomments en doodsbedreigingen’. ,,En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe”, legt hij uit.

Roer omgooien

Hij schrijft het bericht niet om ‘medelijden of aandacht’, maar heeft besloten het roer om te gooien. Hij wil niet meer stilzitten en gaat zelf zijn muziek uitbrengen. ,,Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videografen, zonder mediateam.”

Luca wil voorlopig de media niet meer te woord staan over de huidige situatie, maar zijn focus leggen op muziek. ,,Ik weet niet hoe het allemaal uit zal gaan pakken, maar ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te kunnen delen.”

Tags

BORSATOLUCA BORSATOMARCO BORSATOSEKSUEEL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGTHE VOICETHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie