Luca laat zich niet met vreemde man betrappen

Door: DitjesDatjes
17-12-2017

AMSTERDAM – Loes Luca zou zich nooit met een vreemde man in bed laten betrappen, iets dat haar personage in Huisvrouwen bestaan niet wel overkomt. “Dat zou mij nooit gebeuren, daar ben ik veel te preuts voor”, bekent de actrice uit ‘t Schaep en Ja zuster nee zuster. “Dat zouden veel mensen niet zeggen, maar toch is het zo.”

Wat zij wel deelt met haar personage, is dat zij het altijd moeilijk heeft gevonden een balans tussen werk en privé te vinden. “Balans bestaat niet; je kan hooguit je best doen, dat is het hoogst haalbare”, legt Luca uit. “Met het kind wordt ook het schuldgevoel geboren. Mijn personage Loes worstelt daar ook mee, hoe moet je de tijd verdelen tussen je kinderen en je eigen leven? Als ik naar mijzelf kijk, ben ik op mijn best als ik werk. Als ik geen werkende vrouw zou zijn, zou ik de hele dag theedoeken strijken. Dan zou ik niet te genieten zijn.

Hoewel Huisvrouwen bestaan niet vooral zal worden gezien als een vrouwenfilm, kunnen ook mannen er veel plezier aan beleven, denkt de hoofdrolspeelster. “

Serieuze rol

Mannen moeten natuurlijk helemaal zelf weten wat ze doen”, voegt ze daar aan toe. “Maar naast de drie vrouwelijke hoofdpersonages staan ook een heleboel mannen; mannelijke kijkers zullen zich zeker in hen herkennen. En terloops kunnen ze wellicht ook nog wat leren over het fenomeen ‘vrouw’.” Luca is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een volgend filmproject, Ma Vida. “In die film speel ik een heel gewoon mens: een gepensioneerde kapster die een nieuw leven probeert op te bouwen in Spanje. Ik word meestal niet voor ‘normale rollen’ gevraagd. Ik ben heel blij met een film waarin de nadruk wat meer op het drama ligt.”

Huisvrouwen bestaat niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD