Lucia Rijker de absolute ‘Strongest Woman’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Lucia Rijker is vanmiddag uitgeroepen tot de ‘sterkste vrouw van 2019’. Niet alleen omdat ze jarenlang in de boksring haar mannetje stond, maar ook omdat ze klaar staat om nieuwere generaties hogerop te helpen.

Hart

Tijdens een groots evenement in het Amsterdamse Apollo Hotel werd de voormalig profbokser geëerd. Uit de handen van de winnares van vorig jaar, zakenvrouw en financieel deskundige uit tv-programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant, Annemarie van Gaal ontving zij de prijs, die voor de zesde keer op rij werd uitgereikt aan wat de organisatie een ‘bekende, sterke, zelfstandige vrouw die bewezen heeft tegen de wind in te blijven staan en daarnaast ook het hart op de juiste plek heeft.’

De middag werd opgeluisterd door tientallen bekende Nederlandse vrouwen zoals Willeke Alberti, Mary Borsato die na een periode van ernstige ziekte weer is opgekrabbeld, Antje Monteiro, Neelie Kroes, musicalactrice Joke de Kruyff, presentatrice Nadia Palesa, Karin Bloemen, actrice Liz Snoijink, Willeke Alberti en Leontine Borsato.

Bibian Mentel

Een bijzondere bijdrage was er ook van eerdere Strong Woman Bibian Mentel, de snowboardster die onlangs voor de tiende keer werd geopereerd. Bij de topatlete werd een tumor uit haar rug verwijderd. Na de operatie kreeg Bibian te kampen met gevoelloze benen en als gevolg daarvan moest ze tijdens deze bijzondere middag toch verstek laten gaan. Deze Strong Woman liet echter toch van zich horen door middel van een video-opname om haar opvolgster alvast van harte te feliciteren en sterkte te wensen.

 

Tags

ANTJE MONTEIROAWARDBIBIAN MENTELLEONTINE BORSATOLIZ SNOIJINKLUCIA RIJKERMARY BORSATONEELIE KROESWILLEKE ALBERTIWINNAAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck