Lucille Werner: Miss-verkiezing vrouwen met handicap belangrijk

Door: DitjesDatjes
04-05-2017

AMSTERDAM – Lucille Werner vindt dat humor mensen met een handicap kan helpen om geaccepteerd te worden in de maatschappij.

“Humor is zo belangrijk, ook voor mensen met een handicap. Ik herinner me dat Guido Weijers mij vroeg of hij voor zijn oudejaarsconference een grap over mij mocht maken. Natuurlijk. Humor is een wapen en mensen met een handicap hebben baat bij meer openheid. Daarom is deze avond ook zo belangrijk”, zegt Werner in het AD over de Mis(s)verkiezing die zij zaterdagavond presenteert.

Zevenjarig zoontje Angel, die Lucille en haar man drie jaar geleden adopteerden, weet humor ook te gebruiken als wapen. “Hij vertelde dat jongetjes tegen hem hadden gezegd dat hij wel erg bruin was. ‘Tegen mij zeiden ze vroeger altijd dat ik scheve voeten had’, vertelde ik toen. ‘De meeste mensen hebben wel wat, later zul je dat begrijpen.’ ‘Toen zei hij: ‘iedereen zit altijd in de zon om bruin te worden en ik ben het al”, zegt Lucille, die moeilijk loopt door zuurstofgebrek bij haar geboorte.

SBS6 brengt de verkiezing voor vrouwen met een handicap, die Lucille in 2006 en 2007 presenteerde voor de TROS, terug op televisie. Volgens de presentatrice, die deze keer wordt bijgestaan door Kees Tol, is de show belangrijk voor de zichtbaarheid van gehandicapten. “Mensen met een handicap worden vaak gezien al zielig en sneu, maar dit programma bewijst het tegendeel. Hier staan acht ongelooflijke powervrouwen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD