De Luizenmoeder komt met de Winterklaas

Winterklaas

De Luizenmoeder doorbreekt over twee weken in de 5e aflevering van de successerie een ander heftig taboe op de scholen in Nederland: de Zwarte Pietendiscussie.

Om de kool en de geit te sparen hebben meester Anton en zijn lerarenteam een oplossing voor de hoogopgelopen kwestie over Zwarte Piet. Moet die nu wel of niet zwart, gekleurd of wit zijn?

Winterklaas

Sinterklaas
Foto”s: AVROTROS

Daar is dus binnen de muren van De Klimop een oplossing voor bedacht. Niet Sinterklaas, maar ’Winterklaas’, de neef van Sinterklaas die op de Noordpool woont, komt naar de basisschool. Winterklaas komt niet Pieten, maar met ijsberen!!!

Probleem opgelost, volgens meester Anton…

Als een donkere vader zich meldt ijsbeer ijsbeer te spelen, wordt zijn medewerking niet op prijs gesteld. Dit doet te veel denken aan Zwarte Piet…

Netzoals de ‘Participizza-avond’ gaat ook Winterklaas vanzelfsprekend helemaal mis!

Ook in de eerste uitzending was er al een confrontatie met dezelfde gekleurde homoseksuele vader, wiens dochter in Groep 3 zit bij Juf Ank. Hij werd door haar aangezien als een schoonmaker. Tijdens een groepsgesprek vraagt Juf Ank, die iets te laat was, of hij later wil terugkomen voor de schoonmaak.

De groep ouders is verbouwereerd als ze dat horen, maar Juf Ank gaat door. ,,Can you come back later to clean?”

Klik op het vignet en lees alle liedjes en citaten van Juf Ank en haar collega’s:

Juf Ank