Luuk van der Boom: ‘Lied past beter bij mij dan bij mijn vader’

Luuk van der Boom
Door: Ditjes en Datjes
12-09-2020

De appel valt niet ver van de boom in de familie van Jeroen van der Boom. Zoon Luuk treedt namelijk in de voetsporen van zijn vader en bracht deze week zijn videoclip ‘Dans en Lach’ uit en is ervan overtuigd ‘dansende zanger’ te worden, iets waar zijn vader minder goed in is…

‘Weer zo’n BN’er kind’

Luuk van der Boom is pas 13 jaar en heeft nu al behoorlijk wat ervaring in de entertainment business. Naast dat hij zijn havo/vwo opleiding volgt, zit hij in de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas, haalde de finale van het Junior Songfestival én heeft vier jaar bij Kinderen voor Kinderen geschitterd. ,,Mensen denken: weer zo’n BN’er die probeert zijn kind te laten zingen, maar bij hem zit het er al zo lang in. Het komt echt uit hem zelf” vertelt vader Jeroen aan het AD.

Publiek ging los

Toen Luuk zijn vader vergezelde op het podium bij de Toppers wist hij het zeker: hij wil ‘dansende zanger’ worden. ,,Het publiek reageerde al toen ik ging zingen, maar op het moment dat ik erbij ging dansen ging het pas echt los” aldus Luuk.

‘Dit past bij mij’

De 13-jarige luisterde naar het liedje van zijn vader ‘Lach’ en kwam tot een ontdekking. ,,Ik dacht: dit past bij mij. Veel beter dan het eigenlijk bij mijn vader past, want hij heeft veel minder met dansen dan ik” en maakt er zijn eigen versie van.

Meer DenD