Maagverkleining moet vele klachten Patty verhelpen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Patty Brard heeft een paar weken geleden haar maag operatief laten verkleinen. Volgens eigen zeggen deed ze dat niet alleen om de overtollige kilo’s kwijt te raken, maar ook omdat ze veel medische klachten had.

Maagzuur

“Een paar maanden geleden werd bij mij, door een arts in het Spaanse Marbella, een maaghernia vastgesteld. In mijn geval is de overgang van de maag naar de slokdarm te groot, waardoor ik al tijden last heb van opborrelend maagzuur. Heel irritant en ook pijnlijk. En in het verleden heb ik eens slokdarmbloedingen gehad”, vertelt Patty aan het AD.

De gastric bypass zorgt dus niet alleen dat Patty afvalt, maar ook dat haar lichaam veel gezonder wordt. “Die hernia is verholpen, ik word lichter, mijn soms te hoge bloeddruk zal dalen en de kans dat ik door overgewicht diabetes zal krijgen, is verkleind.”

Dineren

Op dit moment is Patty aan het herstellen van de operatie. De eerste twee weken mocht ze alleen maar vloeibaar voedsel eten, maar ook de manier waarop ze eet is veranderd: “Ik was gewend om tijdens het eten te praten. Gezellig dineren en kletsen. Dat lukt niet meer en wordt zelfs afgeraden. Ik neem meer rust tijdens het eten en concentreer me meer dan ooit op wat en wanneer ik in mijn mond stop.”

Toen de operatie werd uitgevoerd woog ze tegen de 100 kilo, en uiteindelijk wil ze tussen de 60 en 70 kilo wegen. Ze kijkt er nu al naar uit, en dan vooral in het shoppen van de nieuwe kleren. Toch is haar verbeterde gezondheid het belangrijkste resultaat: “Gezondheid gaat boven uiterlijk vertoon.”

Tags

herniaMaagverkleiningPatty Brard

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie