Maan naar Ziggo Dome: ik zei eerst: dat moeten we niet doen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Maan de Steenwinkel, alom bekend als Maan, kondigt een optreden aan in de Ziggo Dome. Op 22 december 2022 vindt dat plaats. Na een moment van twijfel, zegt de zangeres. “Toen mijn management belde met de vraag of ik er klaar voor was, zei ik: dat moeten we niet doen.”

Niet omdat ze het niet wilde, zegt ze. Optreden in de Ziggo Dome is al jarenlang een grote wens. Het is de plek waar ze haar eigen idolen zag optreden. “Maar ik vroeg me af, ben ik hier al klaar voor? Gaan er mensen komen? Het is zo’n droom. Soms wil je nog niet dat die werkelijkheid wordt en wil je zo’n droom houden.”

Maar, zegt ze, “je weet nooit of het nog kan. Ik wil hier zo graag hebben opgetreden en ik voel dat dit het moment is. Dus deze droom wil ik toch werkelijkheid laten worden.” De zangeres vindt het surrealistisch dat het nu echt gaat gebeuren. “Met al die mensen die een kaartje voor jou kopen. Dit is zo speciaal.”

Leven

Tot die tijd wil ze naar eigen zeggen blijven groeien, en een nieuw album uitbrengen. “Ik heb in coronatijd veel nieuwe nummers gemaakt. Het was ongeveer het enige dat kon, dus ik heb me daarop gefocust.” Dat leidde ook tot het nummer Leven, dat donderdag uitkomt. “Ik wilde een lekker dansnummer waarbij mensen niet stil kunnen blijven staan.”

Het nummer brengt weer “een nieuwe sound”, want ze wil mensen wel blijven verrassen. Maar de rode lijn blijft haar stem, vindt ze. Niet alleen haar eigen oordeel is doorslaggevend bij het maken van nieuwe muziek. Ook die van vrienden. “Laatst hadden we een feestje bij mij thuis. Toen begon ik een liedje te spelen. Mensen begonnen ineens te dansen. Toen dacht ik: dat is een goed teken.”

Ontdekken

Of Maan verder nog dromen heeft? “De Ziggo Dome uitverkopen in vijf minuten”, lacht ze. “Ik schat de kans klein, dus dan heb ik een droompje erbij.” Toch is de Ziggo Dome niet haar enige droom. Ook een eigen optreden op Lowlands staat bijvoorbeeld nog op haar lijstje. “Dat lijkt me zo vet.” Verder wil ze het ook buiten de grenzen van ons land opzoeken en gaan optreden in België, een land waar de zangeres al behoorlijk in trek is. “Daar zijn we nu al mee bezig”.

Het maken van Engelstalige nummers schiet ook weleens door haar hoofd. “En er zijn nog zoveel vette podia en festivals in het buitenland.” Maar ze vindt zichzelf het meest geloofwaardig in het Nederlands, zegt ze. “En er is voor nu nog zoveel moois te doen in Nederland en omstreken, dat wil ik eerst ontdekken.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck