Maan open over drugsgebruik: ‘Dan zien mensen het maar’

Maan open over drugsgebruik
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat Goldband-zanger Karel Gerlach steekt het niet onder stoelen of banken dat hij weleens drugs gebruikt. Ook zijn vriendin Maan de Steenwinkel vertelt er open over. ,,Dan zien mensen het maar.”

Maan de Steenwinkel en Goldband-zanger Karel Gerlach stralen op de cover van de Nederlandse Vogue. In het interview vertellen de twee open over hun drugsgebruik. Dat de leden van Goldband weleens drugs gebruiken is inmiddels duidelijk, maar Maan de Steenwinkel laat zich ook geregeld gaan.

‘Dan zien mensen het maar’

,,Het is een van de weinige momenten dat ik écht even nergens aan hoef te denken”, legt ze uit in Vogue. Ze kijkt wel uit met haar drugsgebruik, omdat ze niet wil dat mensen het zien als ze volledig van de kaart is. ,,Toch denk ik weleens: boeien, dit is ook mijn vrije tijd. Dan zien mensen het maar.”

Cocaïne op podium

Na het veelbesproken filmpje waarin te zien was dat Goldband-zanger Milo Driessen cocaïne snoof op het podium, is de band voorzichtiger met het gebruiken van drugs tijdens optredens. Toch maakt Goldband-zanger Karel er geen geheim van dat hij drugs gebruikt. Sterker nog: volgens hem doet íedereen het. ,,Tuurlijk, we geven geen goed voorbeeld”, vertelt hij in Vogue. ,,Maar wij delen dat filmpje niet zelf. De media melken het uit. Echt, ons gebruik is niet extreem. Bovendien: iedereen doet het.”

Drank en drugs

Als Karel gaat stappen gaat hij wél helemaal los. ,,Als ik dronken ben of iets heb gebruikt, maakt alles me minder uit. Dan interesseert het me niet meer om herkend te worden of de meningen van anderen te horen.”

Relatie

In het interview praten Maan en Karel ook voor het eerst open over hun relatie. ,,Ik werd bij Karel verliefd op de manier waarop hij naar de wereld kijkt, met die bruine glinsterogen”, aldus Maan. ,,Echt, dit gevoel heb ik nooit eerder voor iemand gehad.”

De vonk tussen de twee sloeg over in de studio, waar de grote hit Stiekem ontstond. ,,En wat meer”, zei Maan destijds op Radio 538. Zoals de hit al zegt, hebben de twee hun relatie lange tijd geheim gehouden. Nu binden ze er geen doekjes meer om. ,,Maan is een lekker ding”, zegt een verliefde Karel.

Tags

GOLDBANDKAREL GERLACHMAAN DE STEENWINKEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck