Maand des oordeels voor Jeroen Rietbergen

Vervolging Jeroen gaat beginnen
Door: Julia Zendman
20-12-2022

Jeroen Rietbergen wordt deze maand verhoord door de onderzoeksrechter naar aanleiding van het The Voice-schandaal. Deze scoop deelt Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal Lifeofyvonne.

Het jaar 2022 startte met een enorme klap nadat het programma BOOS van Tim Hofman alle misstanden bij The Voice of Holland aan het licht bracht. In augustus werd er een vervolg van BOOS over The Voice gepubliceerd om de boel weer op scherp te zetten.

Seksueel wangedrag

In BOOS werden meerdere mannen die werkzaam waren bij The Voice beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, één van hen is ex-bandleider en ex-vriend van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen. Hij bevestigde de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. „Ik heb tijdens The Voice contact van seksuele aard gehad. De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen”, zei Rietbergen in een verklaring naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn adres. Volgens hem was er geen sprake van een machtspositie en zag hij de contacten met andere vrouwen als gelijkwaardig.

‘Kutter dan kutjaar’

„De grond verdween onder mijn voeten en veranderde van het een op het andere moment in een groot, diep, zwart gat”, schrijft Linda de Mol in haar blad over de periode nadat het nieuws naar buiten kwam dat haar Jeroen zich niet heeft kunnen gedragen tegenover andere vrouwen. „Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee…” Het was voor Linda het ‘allergrootste kutjaar’ uit haar leven. „Vooral natuurlijk door de compleet onverwachte relatiebreuk en het heftige, nooit eerder zo ervaren liefdesverdriet dat dat met zich meebracht.” Niet alleen in haar privéleven is alles op losse schroeven komen te staan, ook haar liefde voor de media heeft een ‘enorme klap’ gekregen. „Ik weet niet meer of ik er deel van uit wil blijven maken. Anno 2022 maakt het niet meer uit of je al op de grond ligt; er wordt onverminderd op je ingehakt. En maakt het ook niet eens uit of jij zélf fouten hebt gemaakt of dat je partner dat deed.”

Vervolging

Het verhoor van Jeroen Rietbergen met de onderzoeksrechter is in het verlengde van het politieonderzoek. Of hij uiteindelijk vervolgd gaat worden is nog niet duidelijk.

Meer DenD