Maandhoroscoop december 2020

Door: Ditjes en Datjes
01-12-2020

De decembermaand is aangebroken. Wat hebben de sterren in deze maand vol feestdagen voor jou in petto? Je leest het in de maandhoroscoop!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Steenbok 

Een pittige tijd. Het loopt niet overal even lekker binnen de vriendenkring. De pot verwijt de ketel dat ‘ie zwart ziet en zo worden oude wonden opengereten. Je bent toe aan nieuwe uitdagingen. Ga daarmee aan de slag. Veranderingen waar je achter staat, geven een goed gevoel. Laat je wat vaker horen bij mensen die je niet vaak spreekt. Zorg dat je voldoende sociale contacten hebt en niet alleen werkt. Dat geeft positieve vibes.  

Waterman 

Een fijne periode breekt aan. Ook in de liefde is er moois op komst. Geniet daar met volle teugen van en leg naast je neer wat anderen ervan vinden. Deze tijd wordt duidelijk dat je veel hebt om te geven. Wees wel zorgvuldig aan wie je jouw kwaliteiten schenkt. Je partner steunt je door dik en dun. Denk goed om je voeding en drink niet te vaak alcohol. Een feestje vieren is leuk, maar geniet binnen de perken. 

Vissen 

Er dreigt een flinke ruzie. Je doet het momenteel in anderman ogen niet goed. Dat komt door je kritische blik op anderen. Een dierbare vriend helpt je en steunt je in alles. Probeer zachter voor anderen te zijn. Laat scheldkannonades weg, want daarmee bereik je niets. Ga eens wandelen met iemand die je graag ziet. Je hebt het nodig om al lopend een goed gesprek te voeren over zaken die je bezighouden. 

Ram 

Vrolijkheid is broodnodig in jouw leven. Optimistisch als je bent, bekijk je zaken altijd zonnig. Voorzichtigheid is geboden qua gezondheid. Met name vette snacks mag je achterwege laten deze periode. Ga dit niet vervangen door andere dikmakers, want deze periode vliegen de kilo’s eraan. Minder goed nieuws kun je goed relativeren. Dat komt door je sterke wil je er niet onder te laten krijgen.  

Stier 

Bij jou is het nooit saai. Dat geldt op het werk en thuis. Na wat lastige maanden waarin je moest vechten voor een zorgeloos bestaan, lijkt het tij te keren. Je bent niet gauw uit evenwicht. Bij de pakken neerzitten, hoort niet bij jou. Door de positieve wending, zijn er grote veranderingen op til. Wees daarbij niet te benauwd om het avontuur aan te gaan: weeg af en zie of e iets veel beters op jou wacht. 

Tweeling 

Het zijn roerige tijden voor jouw partner. Steun hem of haar zoveel je kunt. Ook dat hoort bij het hebben van een liefdesrelatie. Vecht samen voor jullie geluk. Je hebt zoveel in je mars. Laat dat niet ondersneeuwen door misplaatste trots. Durf inlevingsvermogen te tonen, dat is niet zwak maar juist sterk. Ken je imperfecties, want ook die heb jij. Je zult er niet minder van worden.  

Kreeft 

Laat je niet in de maling nemen door collega’s die over jouw rug proberen te scoren. Neem geen overhaaste beslissingen, maar geef duidelijk jouw grenzen aan. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken om je gezinsleven. Zorg wel voor voldoende reserves in je spaarpot, dat voorkomt onrust. Blijf alert als het om je gaat, want als je versloft, heb je opeens een probleem. Geniet, maar blijf waakzaam. 

Leeuw 

Ga eens wat vaker naar buiten. Laat tijdens het wandelen of fietsen alle lopende zaken in jouw leven de revue passeren. Denk na over jouw doelen. Wat wil je nog doen en bereiken en wat is ervoor nodig om die doelen te behalen?  Het kostbaarste dat je hebt in het leven, is tijd. Benut deze ten volle. Denk niet te veel na over beren op de weg, dan kun je nooit iets gaan aanpakken. Vertrouw erop dat het gaat zoals het moet. 

Maagd 

Ruzie is niet leuk, maar is af en toe wel nodig. Je wilt van je hart geen moordkuil maken, maar blijf beheerst. Blijf rustig en duidelijk, maar laat geen misverstand bestaan over hoe jij je voelt. Vrijwilligerswerk doet je goed. Zingeving is belangrijk voor je. Dat geeft voldoening en de kans om je blik op iets anders dan alleen werk te richten. Je zult je minder benauwd gaan voelen over het vasthouden van oude patronen. 

Weegschaal 

Er zijn weinig spannende gebeurtenissen deze periode. Let wel op dat je regelmatig beweegt, anders krijg je last van je lijf. In deze evenwichtige fase kun je aan iets nieuws beginnen, want het universum geeft voldoende steun. Als je rust zoekt, ga dan naar zee. Het kijken naar het water ‘wast’ hoofd en ziel en verlost je zo van onnodige ballast. Het heeft een gunstig effect op jouw welzijn. 

Schorpioen 

Als geboren optimist ben je geneigd veel meer dan anders te letten op details. Zorg dat je wel op je doel afgaat, zonder te veel in details te verzanden. Houd de hoofdzaken in het oog. Als een goede vriend(in) om jouw hulp vraagt, geef die. Je hoeft over issues in zijn of haar leven geen oordeel te hebben; een luisterend oor is vaak veel waardevoller en genoeg. 

Boogschutter 

Sta op tijd op en begin daardoor de dag in alle rust. Opstaan zonder de tijd te nemen, zorgt ervoor dat je de hele dag achter de feiten aan loopt. Besteed ook voldoende tijd aan hobby’s. Heel rustig kijk je om je heen wat er nog meer te koop is in de wereld. Denk goed na voordat je een nieuw avontuur aangaat. Gaat het je echt brengen waar je naar op zoek bent? Of vlucht je voor je huidige situatie? 

Meer DenD