Maandhoroscoop december 2021

Door: Lola van Leeuwen
26-11-2021

Het is weer tijd voor een nieuwe maandhoroscoop. Ben je benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben? Lees het in de maandhoroscoop van december!

Boogschutter

 Jouw houding is van grote invloed op deze periode, waarin dit jaar wordt afgesloten en we afgaan op een nieuw jaar vol kansen. Probeer verder te kijken dan je neus lang is en sta open het verleggen van je grenzen. Financiële ondersteuning is dichterbij dan je denkt en kan je helpen om je toekomst verder vorm te geven. Steeds vaker dringt zich bij jou de vraag op of je het roer om gaat gooien. Volg je hart! 

Steenbok

Het resultaat van een creatieve uitspatting ontvouwt zich langzaam maar zeker. Het ziet ernaar uit dat het je zakelijk geen windeieren gaat leggen. Houd echter vinger aan de pols en houd zicht op de kleine ontwikkelingen en details. Het is belangrijk dat je dit proces van begin tot einde in goede banen leidt. In deze staart van het jaar lijkt Cupido wat voor je in petto te hebben. Tenminste, als je open staat voor de liefde. 

Waterman

Ga niet meteen in een hoekje zitten kniezen als een ander handig gebruik maakt van jouw ideeën. Je kunt er hoogstens lering uit trekken dat je misschien iets voorzichtiger moet zijn in het uitkiezen van de mensen die je iets toevertrouwt. Probeer onder alle omstandigheden niet je gevoel voor humor te verliezen. Vertrouw op jezelf en dat het goed is zoals het gaat. Luister vaker naar je intuïtie. 

Vissen

Problemen zijn er om te worden opgelost. Handig is dan om op te trekken met mensen die een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben.  Daar is wel openheid en eerlijkheid voor nodig. Een liefdesrelatie raakt in een stroomversnelling. Met een vroegere concurrent op de werkvloer bereik je een ander niveau van contact waardoor het een dierbare vriend kan worden. 

Ram

Zie het als een welkome afleiding, om met de tijd mee te gaan en jezelf uit te dagen. Een lief gebaar van een dierbare laat je stralen. Dat heeft een gunstig effect op je hele functioneren. Dat blijft niet onopgemerkt. Je trekt kansen aan omdat je in een goede ‘flow’ zit. Vergeet echter niet waar je vandaan komt, de mensen die je op je pad bent tegengekomen, kon je later nog wel eens nodig hebben. Houd die banden warm.  

Stier 

Er kan een fikse ruzie ontstaan na een stevige discussie met collega’s. Een fanatieke Leeuw kan het je knap lastig maken. Laat je niet van de wijs brengen door de praatjes van die ander en geloof in je eigen kunnen. Blijf rustig en zorg dat de boel niet escaleert. Houd ook je financiën in de gaten, het gaat er in deze periode met bakken tegelijk uit. Zorg dat je een buffer houdt voor onvoorziene uitgaven. 

Tweelingen 

Als anderen niets voelen voor ideeën uit jouw koker, blijf dan niet doordrammen. Je kweekt er alleen maar weerstand tegen jouw eigen persoontje en dat kun je al helemaal niet gebruiken. Een familielid doet een beroep op je. Steek de helpende hand toe en bied een luisterend oor. Je hoeft de problemen voor die persoon niet op te lossen, maar er ‘gewoon zijn’ is meestal al genoeg.  

Kreeft 

Een lang geleden gedane belofte wordt eindelijk ingelost. Dit helpt je om weer stappen te gaan maken. Daarvoor is het de hoogste tijd, want je hebt al lang genoeg stilgestaan. Sta open voor nieuw elan. Ga eens op reis, ga die cursus volgen die je al zo lang van plan bent of ga je oriënteren op een andere woon-/werkomgeving. Richt ondertussen je aandacht op je gezin en je dierbaarste vrienden. Je wordt gemist. 

Leeuw 

Houd je administratie en bankrekening goed in de gaten. Een onverwachte gebeurtenis kan voor een onaangename verrassing zorgen. Door overzichtelijk en opgeruimd te blijven, blijf je een hoop ellende voor. Dit is een goede periode om je toekomstdromen in kaart te brengen: wat wil je nog graag doen in het leven of bereiken? Dit is het juiste moment om al een en ander in de steigers te gaan zetten. 

Maagd 

Vraag je niet af wanneer er verandering komt, vertrouw erop dát die er komt. Het universum heeft onnavolgbare wegen, maar alles komt op zijn tijd. Je liefdesleven is stabiel. Eindelijk is er balans en ga je stappen maken. Leg de lat niet te hoog, geen enkele relatie is alleen maar pais en vree. We zijn allemaal maar mensen die naar beste eer en geweten dingen doen.  

Weegschaal 

Mensen die eigenlijk nooit belangstelling voor je hadden, krijgen ineens interesse in jou. Niet zenuwachtig van worden, maar gelaten over je heen laten komen. Die plotselinge aandacht voor jou zegt iets over hen. Misschien is het zelfs zo dat ze wat te verbergen hebben en daarom graag de aandacht op jou vestigen. Blijf rustig in je overwegingen en kom alleen in actie als je dat nodig vindt.  

Schorpioen 

Het succesverhaal duurt nog even voort. Je bent niet te stuiten! De sterren staan gunstig om spijkers met koppen te slaan en je wensen voor de langere toekomst kenbaar te maken aan je vertrouwelingen. Zij kunnen en zullen je helpen omdat ze zich daar zelf beter door gaan voelen. Mensen gaan graag om met andere mensen die succes hebben en/of geluk uitstralen. Daar pikken ze, alleen al energetisch gezien, graag een graantje van mee.  

Meer DenD