Maandhoroscoop november 2021

Door: Charlotte Wijnen
29-10-2021

Het is weer tijd voor een nieuwe maandhoroscoop. Ben je benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben? Lees het in de maandhoroscoop van november!

Schorpioen 

Je optimistische levenshouding maakt dat het je nergens aan ontbreekt. Omdat je moeiteloos door het leven stapt, lijkt het alsof je alles aan komt waaien. Let er wel op dat je zaken niet gaat onderschatten doordat je te laconiek bent. Het blijft noodzakelijk dat je energie blijft stoppen in situaties die jouw aandacht vragen. Zorg er ook voor dat je voldoende bronnen hebt, waar je energie uit blijft halen. 

Boogschutter 

Persoonlijke vrijheid is je heilig, maar pas op dat je daarin niet te ver gaat. Soms hebben relaties, of die nu in de liefde of in vriendschappelijke of zakelijke sfeer zijn, wat meer aandacht nodig. Uiteindelijk zijn we allemaal onderdeel van een groter geheel van radertjes die ronddraaien. Als er eentje gaat vertragen of stil komt te staan, stopt de hele machine. Steek energie in andere mensen, niet alleen in jezelf. 

Steenbok 

Het verleden loslaten, is niet je sterkste kant. Soms is het echter nodig om te beseffen dat je gebeurtenissen van vroeger weliswaar niet kunt veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Het heeft geen zin om te blijven hangen in dat wat is geweest. Op die manier blijf je zand strooien in jouw eigen machine. Bovendien krijgen de mensen met wie je er al eindeloos over hebt gepraat ook een beetje genoeg van jouw slachtofferrol. 

Waterman 

Direct als je bent, kun je een demotiverend effect op mensen om je heen hebben. Natuurlijk hoef je niet altijd een blad voor de mond te nemen, maar je kwetst soms wat te gemakkelijk. Wees je bewust van je mening die je ongevraagd geeft. Niemand is hetzelfde en jij bent niet alwetend. Geef een ander ruimte en als het om je eigen vlees en bloed gaat, laat dan wat vaker je hart spreken. 

Vissen 

Je hebt de neiging om als een soort Mr. of Mrs. Perfect door de wereld te willen gaan. Waarom die angst om eens een foutje te maken? Niemand is immers perfect. Bovendien groei je van het maken van fouten. Jij steekt veel energie in het voorkomen van imperfecties, wat een tijdrovende en intensieve klus is. Ga gewoon eens op je gezicht en aanvaard de consequenties. Iedereen krijgt tweede kansen. 

Ram 

Je kunt soms erg rigide in jouw opvattingen zijn. Vooral in je oordeel over anderen kun je erg hard zijn. Waarom wil je zo graag dat mensen precies doen zoals jij dat wilt? Besef dat het belangrijk om een ander in zijn of haar waarde te laten, want het is een energielek van heb ik jou daar. Daarnaast zorgt het ook bij tijd en wijle voor tunnelvisie en dan gaan constructieve gesprekken meteen het raam uit… 

Stier 

Een verlies van een dierbare persoon hakt erin. Dat kan ook al een tijdje geleden zijn, maar nu komt dat verdriet als een onderzeeër aan de oppervlakte. Laat je tranen vloeien, accepteer dat het er is. En wees ook blij dat je de tijd neemt om (eindelijk) deze gevoelens te verwerken. Als je altijd maar alles opkropt, is dat niet goed voor je gezondheid.  

Tweelingen 

Een dierbare van je heeft het niet gemakkelijk. Probeer een luisterend oor te bieden, maar ga niet mee in de zwaarmoedigheid van de ander. Daarmee verlicht je namelijk niets, maar maak je het alleen maar zwaarder. Blijf juist jouw eigen blije ik, want daaraan kan een ander zich warmen. Empatisch als je bent, vind je dat misschien lastig, maar uiteindelijk is diegene je er dankbaar voor! 

Kreeft 

Het valt je niet altijd mee om je hart te laten spreken, helemaal als het gaat om de liefde. Toch is het belangrijk dat je vertelt wat je bezighoudt, want alleen op die manier geef je een ander ook de kans om zijn of haar gedrag wat aan te passen. Als je je mond blijft houden, zal er niets veranderen. Houd deze periode overigens je huishoudboekje in de gaten. Een financiële tegenvaller ligt op de loer. 

Leeuw 

De laatste tijd heb je gemerkt dat je lichaam soms in opstand komt. Onderschat dat niet. Je lijf vertelt je feilloos wat je mag of zelfs móet veranderen. Zo voorkom je ziekte en uitval. Ga daarmee aan de slag, want jouw leiderschapskwaliteiten zijn belangrijk voor de mensen om je heen. Verwaarloosde klachten kunnen een langdurige periode van onbalans veroorzaken. Laat het daar niet op aankomen. 

Maagd 

Het wordt de hoogste tijd om je uit te spreken. Hoewel je misschien denkt dat het onhandig is om je hart te luchten binnen je relatie of op je werk, je zult er versteld van staan wat voor gunstig effect dat kan hebben. Soms moet je over je eigen schaduw heen springen om nieuwe wegen in te slaan. Op de automatische piloot door blijven sjokken om de weg die je nu gaat, zou onzinnig zijn. 

Weegschaal 

Een nieuwe tijd dient zich aan. Nadat je de voorbije maanden hard hebt gewerkt aan jezelf ben je nu krachtig genoeg om een grote verandering in privéleven of op de werkvloer aan te brengen. Wees niet bang voor wat gaat komen, uiteindelijk komt het op zijn pootjes terecht. Waag eens een gokje, zoek je grenzen op. Je kunt veel meer aan dan je denkt. 

Meer DenD